Hava Durumu

Bursa'dan çarpıcı açıklama: 'ÖSO'yla düzeyli bir ilişkimiz var'

Uludağ Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Doç.Dr. Ferhat Pirinççi, Türkiye ile ÖSO arasında, düzeyli, tutarlı ve birbirini dışlamayan, sadece tek bir çıkara dayanmayan bir ilişki olduğunu belirtti.

Haber Giriş Tarihi: 01.02.2018 08:56
Haber Güncellenme Tarihi: 01.02.2018 08:56
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Bursa'dan çarpıcı açıklama: 'ÖSO'yla düzeyli bir ilişkimiz var'

Son günlerde siyasetin sıcak konusu, Türkiye'nin Suriye topraklarında yaptığı operasyonlarda ciddi işbirliği yaptığı Özgür Suriye Ordusu'nun meşruiyeti... Konuyla ilgili YeniDönem gazetesine konuşan Uludağ Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Doç.Dr. Ferhat Pirinççi, Suriye'de savaşan yüzlerce yapı olduğunu ve bu gruplar arasında yaşanan geçişlerin esnekliğinden bahsetti. Pirinççi "Bu geçişler o kadar esnek ki bakıyorsunuz daha önce DEAŞ saflarında çatışmış bir grup bir gün sonra El Nusra'ya, bir gün SDG yani YPG cephesinde savaşan örgüt yarın ÖSO'ya tabi olabiliyor. Bu geçişler sırasında pek de kimliğe bakılmayıp, o an çıkar neyi gerektiriyorsa ona göre hareket ediliyor.  Yani muhalifler dediğimiz homojen bir yapı yok " dedi.

ÇATIŞMA YAŞANMIYOR

İş birliği yapılan ÖSO bileşenlerinin Türkiye'ye karşı bir hareket içine girmeyeceğine değinen Pirinççi, bunun örneğinin Fırat Kalkanı harekâtında görüldüğüne işaret etti. Türkiye'nin Suriye politikasında daha yapıcı bir rol üstlendiğini kaydeden Pirinççi "TSK girdiği yere refah getirme gayretiyle hareket ediyor. Cerablus-Azez hattında, El-Bab da alındıktan sonra o bölgede bir refah ortamı oluşturuldu. İstikrar alanında şu ana kadar bir çatışmanın olmadığını biliyoruz. Afrin'de de aynı şey olacak. Dolayısıyla Türkiye ile ÖSO arasında, düzeyli, tutarlı ve birbirini dışlamayan, sadece tek bir çıkara dayanmayan bir ilişki olduğunu görebiliriz. En nihayetinde Türkiye'de üç buçuk milyon Suriyeli var" ifadelerini kullandı.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.