Hava Durumu

Bursa'dan dikkat çeken açıklama: 'Vatandaş kartondan evlerde oturuyor'

İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Bursa Şubesi'nde başkanlığa adaylığını açıklayan Kemal Cüneyt Erdem, depremsellik vurgusu yaparak vatandaşın kartondan evlerde oturduğu ve kentin riskli yapı stokunun ele alınması gerektiğini söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 06.02.2020 19:21
Haber Güncellenme Tarihi: 06.02.2020 19:21
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Bursa'dan dikkat çeken açıklama: 'Vatandaş kartondan evlerde oturuyor'

N. Nuri YAVUZ

İMO Bursa Şubesi'nde 22-23 Şubat tarihlerinde gerçekleştirilecek seçimli genel kurula Çağdaş Grup adına başkan adaylığını duyuran Kemal Cüneyt Erdem, beraberindeki heyetle birlikte YeniDönem gazetesini ziyaret etti.

"Mevcut yönetim iki dönem boyunca kent sorunlarına karşı sessiz kaldı. Siyasilere hoş görünme hevesiyle sessiz kalarak hem kente hem de o siyasilere kötülük ettiler" diyen Erdem, "Kentimizin ve meslektaşlarımızın sorunları ile ilgili konularda suskun kalmayacağız. Aynı zamanda sadece eleştirmeyeceğiz, çözüm yollarını da göstereceğiz. Eleştirmekle kalmayıp çözüm üreten, uyarı görevini yapan bir meslek odasının görüşleri de dikkate alınacaktır. Sivil toplum örgütleri, yerel yönetimler ve üniversitelerimizle iş birliği yapacağız, platformlar kuracağız" diye konuştu.

Çarşamba'ya giremezsiniz!

Bursa'nın depremselliğine vurgu yapan Erdem, kentte depremi inşaat mühendisleri dışında herkesin konuştuğunu belirterek "Şehrimizin bilindiği üzere birçok sorunu var: Kentsel dönüşüm, ulaşım, deprem ve çevre kirliliği. Odamızın özellikle bu sorunlar karşısındaki sessizliği bizleri üzüyor. Mesleki bilgi ve tecrübemizle çözülebilecek bu sorunlar şu anda şehrimizde yaşam kalitesini düşürüyor. Vatandaşlarımız can güvenliğini tehdit eden kartondan binalarda oturuyor. Örneğin Bursa'da bir deprem olsa Çarşamba'ya giremezsiniz. Oradaki binalardan analiz için beton karot numunesi alınamıyor. Kentsel dönüşüm mağduriyetleri ortada. Kent sorunlarının konuşulması, tartışılması ve çözümünün bulunması gerekiyor. Bunun için de odaya önemli görevler düşüyor" dedi.

Kimseyi ötekileştirmeyeceğiz!

"23 Şubat'ta yapılacak seçimler, meslektaşlarımızın sorunlarını çözmek ve kent sorunlarında dikkate alınan bir meslek odası olabilmek için dönüm noktasıdır" diyen Erdem, meslektaşlarına seslendi: "Odamızı, meslektaşlarımızın ve şehrimizin sorunlarında söz sahibi olan, çözüm üreten bir meslek odasına dönüştürmeyi vaat ediyoruz. İMO'nun, mesleki bilgi ve tecrübesine başvurulan bir oda olmasını istiyoruz. Biz, kimseyi ötekileştirmeyeceğiz. Bize destek versin vermesin herkes bizim arkadaşımızdır. Kente karşı sorumluluklarımızı göz ardı etmeyeceğiz. Şuan her şeye susan, yanlışa yanlış diyemeyen bir 'sessiz oda' var. Biz kente katkı vermek için elimizden geleni yapacağız. Yanlışlara susmayacağız, doğruları destekleyeceğiz. Asla ve asla hiçbir kurum ve kişiyi eleştirmiş olmak için eleştirmeyeceğiz."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.