Hava Durumu

Bursa'dan enflasyon çıkışı! 'Akaryakıta acil çözüm bulunmalı'

Alınan önlemlerin enflasyonun ateşini düşürmeye yetmediğini belirten BUSİAD Başkanı Ergun Hadi Türkay, özellikle akaryakıt ve enerji maliyetlerinde kesin sonuç alacak tedbirlerin devreye girmesinin şart olduğunu söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 03.09.2018 13:10
Haber Güncellenme Tarihi: 03.09.2018 13:10
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Bursa'dan enflasyon çıkışı! 'Akaryakıta acil çözüm bulunmalı'

Bursa Sanayicileri ve İşadamları Derneği (BUSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Ergun Hadi Türkay, Haziran ayında başlayan enflasyondaki tırmanışın sürdüğünü belirterek, "Ateş düşürücü önlemler istiyorduk, artık soruna daha kesin tedavi yöntemlerinin uygulanmasının vakti geldi" diye konuştu.

Türkay, temmuz ayında enflasyonun 15.85'e ağustos ayında da 17.90'a çıkmasının karamsar bir tabloya neden olduğunu ancak halen alınabilecek tedbirler olduğuna inandıklarını söyledi.

Enflasyonun en önemli tetikleyicilerinin başında akaryakıt fiyatlarının geldiğini, son açıklanan rakamlarla bir kez daha görüldüğünü belirten Türkay, çözüme akaryakıt ve enerji maliyetlerini düşürme yönünde atılacak adımlarla başlanmasının önemli olduğunu kaydetti.

Türkay, "Ulaştırmada yıllık artışın yüzde 27.13 olduğu bir ortamda, yazın ucuzlaması gereken tarım ürünlerinde bile düşüş olmaması anlaşılır bir hale geliyor. Üretici güçlerin en önemli girdisi olan akaryakıt ve enerjide karar vericilerin acil bir çözüm üretmesi gerekliliği aşikardır" diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.