Hava Durumu

Bursa'dan hükümete 'Doğu Türkistan' çağrısı: 'Derhal girişimlerde bulunulmalı'

Dünya İnsan Hakları Günü'nde Doğu Türkistan'daki soykırıma dikkat çeken Türkiye Kamu-Sen Bursa İl Temsilcisi İbrahim Bulut, "Zulme uğrayan, evlerinden yurtlarından edilen soydaşlarımız, ne Türkiye ne de dünya nezdinde bir anlam ifade etmiyorsa insan haklarından söz etmek mümkün değildir. Türk hükümetinin derhal girişimlerde bulunmasını bekliyoruz." dedi.

Haber Giriş Tarihi: 12.12.2019 18:19
Haber Güncellenme Tarihi: 12.12.2019 18:19
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Bursa'dan hükümete 'Doğu Türkistan' çağrısı: 'Derhal girişimlerde bulunulmalı'

İsmail ARSLAN

Türkiye Kamu-Sen Bursa İl Temsilcisi İbrahim Bulut, Dünya İnsan Hakları Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. "Bir canlının en önemli hakkı, yaşama hakkıdır" diyen Bulut, "Bugün dünyanın birçok bölgesinde hak ve özgürlük kisvesi altında katliamlar yaşanmaktadır. Baskın güçler, kendi çıkarlarına uygun bulduğu toplumlar için demokrasi ve insan hakkını öngörmekte, bunun dışındaki toplumlara ise yaşama hakkı dahi tanımamaktadır" ifadelerini kullandı. Açıklamasında 1757 yılından beri Çin işgali altındaki Doğu Türkistan'da yaşananlara değinen Bulut, "Bir buçuk asırdan beri zulme uğrayan, soykırım gören, evlerinden yurtlarından edilen soydaşlarımızın görmezden gelinmesi ne Türkiye ne de dünya nezdinde bir anlam ifade etmiyorsa bugün dünyada insan haklarından söz etmek mümkün değildir" dedi.

 İSLAM DÜNYASI SESSİZ

Eğitim kampları adı altında tek tip kıyafetlerin giydirildiğini belirten Bulut, "Toplama kamplarında işkencelere maruz bırakılan soydaşlarımızın yaşadığı zulüm yürekleri dağlamaktadır. Dini inançlarına kadar müdahaleye uğrayan, zorla içki içirilen kardeşlerimizin çektiği bu sıkıntıların, bilhassa İslam dünyasında karşılığının olmaması anlaşılır gibi değildir" ifadelerini kullandı.

 TÜRKİYE GİRİŞİMDE BULUNMALI

"Çin hükümeti, zorla kendi topraklarına kattığı ve zorla vatandaş yaptığı soydaşlarımızdan yaşama hakkını dahi esirgerken hangi insan hakkından bahsedeceğiz?" diye soran Bulut, "Birleşmiş Milletler'in dünyanın kanayan yarası haline gelmiş olan bu soruna eğilmesini istiyoruz. Türk hükümetinin de Birleşmiş Milletler nezdinde derhal girişimlerde bulunmasını bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

 TEK ÇIKAR YOL BARIŞ

İnsanlık için tek çıkar yolun, barış içinde kardeşçe yaşamayı hedef alan bir düzen olduğunu söyleyen Bulut, "Bizler insan hakkı gibi kavramları, demokrasi, özgürlük gibi erdemleri birilerinin tekeline bıraktığımız sürece yaşanan sorunlar devam edecek, bu kimseler adaleti, istediği kimselere istedikleri kadar dağıtacaklardır. Bu nedenle insan haklarından bahsederken, yapılması gereken ilk şey, insan hakkını zümrelerin tekelinden kurtararak gerçek sahibi olan insana, "ama" sız teslim etmektir" dedi.

ÜCRET MESAJI

Bulut, toplumsal durum ve ekonomik yapıyla ilgili de mesajlar verdi. Bulut, "Küreselleşen dünyada, küresel sermayenin, çalışanların elinden insanca yaşama hakkını almaması için her çalışana kendisi ve ailesinin insanca yaşamasına yetecek kadar ücret alması hakkını vermek zorundayız" dedi.

Bu arada açıklamaya, Türk Eğitim-Sen 2 No'lu Şube Başkanı Fatih Gümüş, Türk Diyanet-Sen Bursa Şube Başkanı Hilmi Şanlı, Türk Eğitim-Sen 3 No'lu Şube Başkanı Altuğ Meşe, Türk Tarım Orman-Sen Bursa Şube Başkanı Adil Aykut Türk, Türk İmar-Sen Bursa Şubesi Başkanı Ünsal Ocak, Tük Sağlık-Sen Bursa Şubesi Başkanı Sabit Karabayır, Türk Yerel Hizmet-Sen Bursa Şubesi Başkanı Muhammet Yılmaz ve Türkav Bursa Şube Başkanı Muammer Kurnaz da katıldı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.