Hava Durumu

Bursa'dan önemli çağrı! Siz de bu illetten kurtulabilirsiniz

2018 yılında sigara bırakma polikliniklerine 11 bin 476 başvurunun olduğunu dile getiren Bursa İl Sağlık Müdürü Dr. Özcan Akan, başvuru yapanlardan 2 bin 439 vatandaşın sağlıklı bir yaşamı seçerek, sigara bağımlılığından kurtulduğunu belirtti.

Haber Giriş Tarihi: 08.02.2019 16:17
Haber Güncellenme Tarihi: 08.02.2019 16:17
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Bursa'dan önemli çağrı! Siz de bu illetten kurtulabilirsiniz

Akan, Dünya Sigara Bırakma günü kapsamında açıklamalarda bulundu. Tütün kullanımıyla mücadelenin en önemli aşamalarından birinin kullanıcıların bırakmaları yönünde desteklenmesi ve kararlılık geliştirmeleri yönünde motive edilmeleri olduğuna dikkat çeken Dr. Akan, "Çünkü bilimsel geçerliliği kanıtlanmış yöntemler kullanılması halinde tütün bağımlılığından kurtulmak mümkün olabilmektedir.  Kullanıcıların bu husustaki farkındalıklarını ve motivasyonlarını artırmak önemli. İlimizde bu doğrultuda aktif hizmet veren gerek hastanelerimiz bünyesinde gerekse birinci basamak sağlık hizmeti sunan sağlık hayat merkezlerimizde yer alan 15 adet sigara bırakma polikliniği bulunmaktadır" dedi.

BIRAKANLAR ARTIYOR

Her yıl sigara bırakma polikliniklerine başvuranların ve sigarayı bırakanların sayısının arttığının altını çizen Dr. Akan, "2017 yılında farmakolojik tedavi ve danışmanlık hizmeti alan 5 bin 806 kişiden bin 369'usigarayı bıraktı. 2018 yılında ise ilimiz sigara bırakma polikliniklerine 11 bin 476 başvuru olurken, başvuru yapanlardan 2 bin 439 vatandaşımız sigarayı bıraktı" şeklinde konuştu.

HEMEN BAŞVURUN

Vatandaşlarımız Alo 171 Sağlık Bakanlığı Sigara Bırakma Danışma Hattını arayarak danışmanlık hizmeti alabileceğini vurgulayan Dr. Akan, "Bu polikliniklerde sigara bırakma konusunda eğitim almış uzman hekim, hekim ve diğer yardımcı sağlık personeli görev yapmaktadır. Hekim tarafından, Sigara kullanıcısı genel bir sağlık bakış açısıyla değerlendirilerek bağımlılık düzeyi ortaya konmaktadır. Gerekli tanısal testler, laboratuar ve görüntüleme tetkikleri yapılmaktadır. Değerlendirme sonucunda farmakalojik tedavi düzenlenmekte, gerekli durumlarda davranışsal bilişsel danışmanlık hizmeti verilmektedir.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.