Hava Durumu

Bursa'dan yola çıkmıştı! 2 cesede daha ulaşıldı

Geçtiğimiz Çarşamba günü Gemlik'ten kalkıp Karadeniz Ereğli limanına dökme demir taşırken Şile açıklarında batan kuru yük gemisinin mürettebatını arama çalışmaları sürüyor. Bugün iki kişinin daha cesetlerine ulaşıldı.

Haber Giriş Tarihi: 03.11.2017 16:21
Haber Güncellenme Tarihi: 03.11.2017 16:21
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Bursa'dan yola çıkmıştı! 2 cesede daha ulaşıldı

Bursa'dan kalktıktan sonra İstanbul Şile  açıklarında batan demir yüklü kuru yük gemisinin kayıp mürettebatıyla ilgili sürdürülen arama çalışmaları sonucunda 2 cesede ulaşıldığı öğrenildi. Şile sahilinde umutla bekleyen aileler ise gelen acı haberle yıkıldı. Kayıplar için arama çalışmaları devam ederken bulunan kişilerin geminin sahibi Nihat Küçük ve oğlu Aşkın Küçük olduğunu öğrenildi. Sahil Güvenlik Komutanlığı, tarafından baba oğlun cansız bedenleri denizden çıkarıldı. Cesetler cenaze aracına yüklenerek Adli Tıp Kurumuna görüldü.

MÜRETTEBAT YAKINLARI SİNİR KRİZİ GEÇİRDİ

Acı haberi alan mürettebat yakınları ise Şile sahiline koştu. Burada yetkililerle konuşarak bilgi alamaya çalışan mürettebat yakınları gözyaşlarına boğuldu. Bazı mürettebat yakınlarının ise sinir krizi geçirdiği görüldü. Sinir krizi geçiren mürettebat yakınlarına, sahilde hazır bekletilen sağlık ekipleri müdahale etti.

NE OLMUŞTU

Bursa Gemlik'ten Karadeniz Ereğli'ye giden demir yüklü "Bilal Bal" isimli kuru yük gemisinden önceki gün yardım sinyali alınması üzerine, bölgede Sahil Güvenlik Komutanlığı, Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü ve Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'nca arama kurtarma çalışması başlatılmıştı.

Gemide kaptan, ikinci kaptan, başmühendis, ikinci makinist, iki usta gemici, bir gemici, iki yağcı ve bir aşçı ile mürettebat harici bir kişinin bulunduğu açıklanmıştı.

Söz konusu çalışmalar neticesinde Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'na bağlı "TCG ALEMDAR" gemisi tarafından kayıp geminin yeri tespit edilmiş ve aramalar bu noktada yoğunlaştırılmıştı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.