Hava Durumu

Bursa İl Emniyet Müdür Yardımcısı tarihi kaftanı satmaya çalışırken yakalanmıştı! Çok çarpıcı detaylar...

İl Emniyet Müdür Yardımcısı Hakan U., definecilikten açıkta olan Jandarma Başçavuş Burhani A. ile birlikte Mudanya'da bir teknede, tarihi değeri olduğu öne sürülen bir kaftanı 5 milyon dolara satmaya çalışırken suçüstü yakalandı.

Haber Giriş Tarihi: 16.06.2019 10:07
Haber Güncellenme Tarihi: 16.06.2019 10:07
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Bursa İl Emniyet Müdür Yardımcısı tarihi kaftanı satmaya çalışırken yakalanmıştı! Çok çarpıcı detaylar...

-İsmail ARSLAN-

Osman Şişko'nun yönetiminde son dönemde başarılı haberlere imza atan DHA Bursa Bölge Müdürlüğü, önceki gün akşam saatlerinde flaş bir bilginin servisini yaptı. DHA'nın geçtiği habere göre Mudanya ilçesinde, tarihi eser alıp, sattığı belirlenen ve aralarında Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü'nden Sorumlu İl Emniyet Müdür Yardımcısı H.U.'nun (45) da bulunduğu 3 kişi, jandarma ekiplerince yakalandı. İfadeleri alındıktan sonra Mudanya Adliyesi'ne sevk edilen 3 şüpheli, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Bu gelişmenin ardından Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü'nden Sorumlu İl Emniyet Müdür Yardımcısı H.U. hakkında idari soruşturma başlatıldığı ve açığa alındığı öğrenildi.

5 MİLYON DOLAR

Dün konuyla ilgili araştırma yapan YeniDönem Gazetesi Haber Merkezi, soruşturmaya dair çarpıcı bilgilere ulaştı. Bir istihbaratı değerlendiren jandarma ekipleri, savcılık emrinin ardından operasyon için düğmeye bastı. İddialara göre ellerindeki 3 metrelik sarı-kırmızı iplik işlemeli tarihi kaftana müşteri arayan şüphelilerle bağlantıya geçen jandarma ekipleri, alıcı gibi davranarak şahısların buluşma adresi olarak verdikleri Güzelyalı Yat Limanı'na hareket etti.

Burada bir teknede gerçekleşen alışveriş sırasında, 5 milyon dolara satmaya çalıştıkları tarihi kaftanla birlikte suçüstü yaptığı şahısların kimlikleri şaşkınlık yarattı. Gözaltına alınan şüphelilerden birinin Çevik Kuvvetten Sorumlu Bursa Emniyet Müdür Yardımcısı Hakan U., diğerinin ise kısa süre önce definecilik yaptığı gerekçesiyle Jandarma Alay Komutanlığı'nca açığa alınan Başçavuş Burhani A. olduğu öğrenildi. Üçüncü şahısın ise geçmişte savcılıkça hakkında işlem yapılan Abdullah K. olduğu anlaşıldı. İfadeleri alındıktan sonra Mudanya Cumhuriyet Savcılığı'na sevk edilen 3 şüpheli, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

KUMPAS İDDİASI

Bu arada Hakan U.'nun adli makamlara, 'kaftanın tarihi eser niteliği taşımadığı' yönünde ifade verdiği, o saatte görevi ve ilgisi olmadığı halde Mudanya'da bulunmasının da hayatın doğal akışına ters gelemeyeceğini söylediği öğrenildi.

Bursa Emniyet Müdürü Osman Ak döneminde, pasif göreve yani çevik kuvvete çekilen Hakan U.'nun ifadesinde ayrıca kendisine kumpas kurulduğunu, arkadaşı olan açıktaki Başçavuş Burhani A'nın da tıpkı Balyoz ve Ergenekon süreçlerinde TSK mensuplarının başına geldiği gibi mağdur edildiğini iddia ettiği bildirildi.

Hakan U.'nun bu ifadesinin üzerine tabi ki zihinlerde şu sorunun şekillenmesi gayet normal:

Kaftan sahte ise, hiçbir tarihi kıymeti olmayan bir bez parçasını Mudanya Güzelyalı Yat Limanı'nda gece saat 21.00 sıralarında hem de bir tekne üzerinde 5 milyon dolarak satmaya çalışmak bir başka suçu yani sahtekarlığı gündeme getirmez mi?

Her ne olursa olsun Hakan U.'nun hayatın doğal akışı içinde gayet normal bir hadise olarak değerlendirdiği böyle bir buluşmada yer alması, hangi üniformanın şerefiyle bağdaşır?

Bakalım bu sorulara Türk yargısının yanı sıra Türkiye Cumhuriyeti'nin iki şerefli kurumu olan Jandarma Genel komutanlığı ile Emniyet Genel Müdürlüğü nasıl yanıtlar verecek... 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.