Hava Durumu

Bursa İl Müftüsü İzani Turan: Medya doğru kaynaktan beslenmeli

Basın İlan Kurumu tarafından düzenlenen Yeni Nesil Gazetecilik Eğitim ve İstihdam programı çerçevesinde gazeteci adaylarıyla buluşan Bursa İl Müftüsü İzani Turan, çarpıcı mesajlar verdi. Medyanın dini içerik üretirken, din konusunda topluma bilgi verirken doğru kaynaktan beslenmesinin çok önemli olduğunu söyleyen Turan, "Din gibi toplumumuzun ortak değeri konusunda topluma vereceğiniz yanlış bilgiler infiale sebep olabilir. Bu alanda ihtiyaç duyduğunuz en doğru bilgiye müftülüklerimizden ulaşabilirsiniz" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 28.03.2018 17:59
Haber Güncellenme Tarihi: 28.03.2018 17:59
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Bursa İl Müftüsü İzani Turan: Medya doğru kaynaktan beslenmeli

Basın İlan Kurumu Bursa'da medya alanında istihdamı artırmak, yeni nesil gazeteci yetiştirmek amacıyla düzenlediği eğitim ve istihdam programında Bursa İl Müftüsü İzani Turan, gazeteci adaylarına, dini konularda toplumu bilgilendirirken doğru kaynaktan beslenmenin önemine işaret etti. Turan; "Dini bilgiler doğru kaynaktan alınmadığı zaman toplumda derin yaralar açabilir. Ülkemizde resmi statüsü olan makamlar din ile ilgili yapacağınız araştırmalarda size en doğru bilgiyi verecektir. Diyanet İşleri Başkanlığımız ve müftülüklerimiz dini bilgiler konusunda kimin ne ihtiyacı varsa bunu karşılamaya hazırdır. Dini içerikte bir medya mensubunun yapacağı yanlış toplumda çok ciddi sorunlara yol açabilir"diye konuştu.

"DOĞRULUKTAN ŞAŞMAYIN"

Gazeteci adaylarına doğruluktan şaşmamaları tavsiyesinde bulunan Müftü Turan, "Doğruluk ve dürüstlükle yapılan gazetecilik faaliyeti bana göre kutsal bir görev. Peygamber efendimiz, "Kim işini hilesiz, düzgün, dürüst yaparsa gerçek mümin odur" buyurmaktadır. Mesleğinin henüz baharında olan sizler, değerlerinize, kültürünüze sahip çıkın. İnsanımızı iyi tanıyarak, muhatabınızın kimler olduğunu bilerek haberlerinizi üretin. Güvenilir olun. Bizler şaka bile olsa yalan konuşmayan bir peygamberin ümmetiyiz. Yatsıda sönecek mumu yakmayınız. Geceyi aydınlatan olun. Kaleminiz insanların hayatını karartmasın, aydınlatsın. Unutmayın ki, işini iyi yapanlar başarıya ulaşır. Habercilik yaparken doğru yoldan şaşmayın. Vazgeçmeyeceğiniz şerlerden biri inancınız, diğeri devletimiz ve vatanımıza bağlılığınız olsun."şeklinde konuştu.

FUAT KOZLUKLU'DAN GAZETECİ ADAYLARINA ALTIN GİBİ ÖĞÜTLER

Usta gazeteci Fuat Kozluklu da Basın İlan Kurumu tarafından Bursa'da bu yıl ikincisi düzenlenen Yeni Nesil Gazetecilik Eğitim ve İstihdam Programında gazeteci adaylarıyla bir araya geldi. Kozluklu, basın sektöründe kalıcı bir başarı elde etmek için, çok çalışmanın, gündemi iyi takip etmenin ve çok kitap okumanın önemine işaret etti.

Basın İlan Kurumu ve İŞKUR işbirliğiyle Bursa'da devam eden Yeni Nesil Gazetecilik Eğitim ve İstihdam Programında usta gazeteci Fuat Kozluklu, "Sosyal Olaylar ve Toplum Haberciliği" konusunda gazeteci adaylarına ders verdi.  Her şeyden önce kişinin kendisini iyi bir insan olarak kodlaması gerektiğini ifade eden Kozluklu, "Çok kitap okuyun. İşinizi severek yapın. Gündeme hakim olmaya çalışın. İlk günkü heyecanla her yeni güne başlayın. Takvim yaprakları bir daha 27 Mart 2018 tarihini göstermeyeceğine göre kendinizi hep geleceğe hazırlayın. Önce iyi insan olmak için kendinizi kodlayın. Mesleğin büyüsüne kapılmayın. Hep haddinizi bilin. Halkın içinde olarak gazetecilik yapın. Bireylerin özlük haklarına tecavüz etmeyin. Bölücü ayrıştırıcı, kırıcı olmayın. Hayatın her katmanında çok geniş bir portföyünüz olsun. Paraya, çıkara dayanmayan dostluk ilişkileri kurun. Terimleri ve kavramları yerli yerinde kullanın. Mutlaka birden fazla dil bilin" diye konuştu.

Basın İlan Kurumu Bursa Şube Müdürü Osman Başeğmez söyleşinin sonunda Bursa İl Müftüsü İzani Turan ve usta gazeteci Fuat Kozluklu'ya adlarına Bursa Plaket Hatıra Ormanlığında dikilen fidan sertifikasını verdi.

 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.