Hava Durumu

Bursa iş dünyası 'Gücümüz Eşitliğimiz" panelinde buluştu

Global Compact Türkiye Kadının Güçlenmesi Çalışma Grubu'na bağlı Kadının Güçlenmesi Bursa Platformu tarafından BUSİAD Evi'nde gerçekleştirilen  "Gücümüz Eşitliğimiz" paneli ile tüm dünya kadınlarına 'Hepimiz aynıyız ve Birlikte güçlüyüz!' mesajını verildi. Program sonunda gazetemiz YeniDönem'e plaket takdim edildi.

Haber Giriş Tarihi: 21.09.2018 15:33
Haber Güncellenme Tarihi: 21.09.2018 15:33
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Bursa iş dünyası 'Gücümüz Eşitliğimiz" panelinde buluştu

Global Compact Kadının Güçlenmesi Çalışma Grubu Eş Başkanlığı'nı yürüten Yeşim Tekstil ile BUSİAD ve BUİKAD koordinatörlüğünde oluşturulan 'Kadının Güçlenmesi Bursa Platformu' Bursa iş dünyasının önemli isimleri ile sivil toplum örgütleri temsilcilerini bir araya getirdi. BUSİAD Evi'nde buluşan iş insanları gerçekleştirilen "Gücümüz Eşitliğimiz" paneli ile kadın istihdamıyla ilgili örnek uygulamalar hakkında bilgi edindi. Panelin açılış konuşmasını yapan BUSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Ergun Hadi Türkay, kadının iş dünyasına katılım oranın artmasının, sadece karlılığı değil aynı zamanda değer yaratımını da artırdığına vurgu yaparak, kadın çalışan sayısının az olduğu firmalarda performansın ve karlılığın ilgili iş dalındaki ortalamaya göre düşük seyrettiğini belirtti. Kadının hakları konusunda hükümetlere önemli görevler düştüğünü belirten Türkay, 'Kadının iş hayatında yükselmesinde toplumun birçok ögesine görev düşüyor. Bu en başta kanun yapıcılardan başlayıp, toplumun kendisinin görüş değişikliğine, en son kadınların kendilerine kadar uzanıyor" açıklamasında bulundu.

TÜM ÜLKE İÇİN KAZANÇ

BUİKAD Yönetim Kurulu Başkanı İpek Yalçın da öncelikle Bursa'daki 30 şirketin katılımı ile Kadının Güçlenmesi Bursa Platformu kapsamında çalışmaya devam ettiklerini dile getirdi. Daha sonra bugüne kadar gerçekleştirdikleri çalışmaların ilk defa kamuoyuna açık bir şekilde gerçekleştirildiğine değinen Yalçın, "Gücümüz Eşitliğimiz" diyerek yola çıktıkları panelin tüm iş dünyasında farkındalık sağlamasını dileyerek, kadınların ekonomik yaşama daha fazla katılmalarının kalkınmışlığın gereğinde olduğunu aktardı. 'Kadın iş gücünün yok sayılması ya da atıl kalması ekonomik kayba yol açacaktır' diyen Yalçın, 'Kadınların iş gücüne dolayısıyla ekonomiye kazandırılması; tüm ülke için bir kazanç. Hep söylediğimiz gibi kadınlar bu ülkenin değerlendirilmeyen doğal kaynakları" ifadelerini kullandı.

 

KIVILCIM ATEŞ OLDU

Yeşim Tekstil Kurumsal İletişim Müdürü Dilek Cesur ise toplumun pek çok katmanını pozitif yönde etkileyecek bir kıvılcım yakma hayali ile bundan yaklaşık iki yıl önce BUSİAD, BUİKAD ve Yeşim Tekstil koordinatörlüğünde Kadının Güçlenmesi Bursa Platformu'nu kurduklarını söyledi. Cesur, kentin önde gelen firmalarının da desteği ile bu değerli hareketin etrafını aydınlatan büyük bir ateşe dönüştüğünü kaydederek, söz konusu ateşin tüm yurdu aydınlatmasını amaçladıklarını belirtti. 'Toplumsal cinsiyet eşitliği için masamızda bulunan pek çok sorunun aşılması adına gereken çabayı harcayacağımızı ifade etmek isterim' diyen Cesur, 'Bu güzel etkinlikte yanımızda olduğunuz ve bize güç verdiğiniz için teşekkürler. Biliyoruz ki, hep birlikte çok daha güçlüyüz" diye konuştu.

BİRİNCİYİZ

Rakamlar üzerinden açıklamalarda bulunan Global Compact Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Seçkin, "Yapılan araştırmalar 2025'e kadar kadın ve erkeklerin ekonomiye eşit katılımının küresel gayri safi yurt içi hasılasına 28 trilyon dolar katma potansiyeline sahip olduğunu gösteriyor' dedi. Aynı zamanda 'Global Compact Türkiye'de bizler, iş dünyasında toplumsal cinsiyet eşitliği hedefine ulaşmak için Türkiye iş dünyasında WEPs (Kadının Güçlenmesi Prensipleri)'in yayılması için çaba gösterdik' diyen Seçkin,  'imdi 276 imzacı ile WEPs'te birinci sıradayız. Ancak bu sadece bir taahhüt, şirketlerimizin taahhütlerin ilerisine geçmeleri ve ilkeleri tüm yarattıkları değer zincirine yayabilmeleri için eğitim, proje ve iş birlikleri geliştiriyoruz" şeklinde konuştu.

KADINA DAİR HER ŞEY...

Konuşmaların ardından yapılan iki oturumluk panelde "İş Dünyasında Güçlü Oluşumlar" isimli ilk oturumu, TÜSİAD Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Çalışma Grubu Üyesi & Global Compact Yönetim Kurulu Üyesi Ebru Bakkaloğlu Tüzecan gerçekleştirdi. Ayrıca panaele Kadın Dernekleri Federasyonu Başkanı Canan Güllü, UN Women Program Asistanı Ülkem Önal ve KAGİDER Stratejiden Sorumlu Başkan Yardımcısı Emine Erdem de konuk olarak katıldı. Modatörlüğünü Yanındayız Derneği Yönetim Kurulu üyesi Murat Yeşildere'nin yaptığı "Kadını Güçlendirme Faaliyetlerinde İyi Örnek Kurumlar" isimli ikinci oturumun panelistleri de Garanti Bankası Sürdürülebilirlik Yöneticisi Derya Özet Yalgı, Unilever Kurumsal İletişim Direktörü Ebru Şenel ve İzmir Ticaret Borsası Kurumsal İletişim Uzmanı Semih Çatak oldu. Panelistler sunumlarında, görev aldıkları kurum ve kuruluşlarda hayata geçirilen kadın istihdamıyla ilgili örnek uygulamalara değindi.

BU GURUR HEPİMİZİN!

Etkinliğin sonunda panel sponsorları olan Beyçelik Gestamp, Coşkunöz Holding, Eker, El Emeği, Marigold Otel, Plaza Tur, Olay Medya, Sönmez Medya'ya plaketleri takdim edildi. Yeni Dönem olarak bizim de sponsor olduğumuz etkinliğin plaketini Reklam ve Pazarlama Koordinatörlerimizden Sibel Barutçu aldı.

KIR ÇİÇEKLERİ OKUSUN!

Son olarak Platform üyesi ve aynı zamanda WEPs imzacısı olan firmalar, panelistlere plaket takdim etmek yerine Çağdaş Eğitim Kooperatifi'nin "Kır Çiçekleri okusun diye" isimli projesine bağışta bulunarak, genç kızlarımızın gelecekte güçlü bireyler olarak toplumda yer alması adına farkındalık yarattı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.