Hava Durumu

Bursa iş dünyasından elektrik zammına tepki: 'Bu hesabın içinden çıkamıyoruz'

Bursa Sanayicileri ve İş insanları Yönetim Kurulu Başkanı (BUSİAD) Ergun Hadi Türkay, elektriğe yapılan yüzde 14.9 zammın, belirlenen hedeflere ulaşmak konusunda kendilerini daha da zorlayacağını söyledi.  Türkay, "Bu hesabın içinden çıkamıyoruz. İşimiz kolay olmayacak" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 01.10.2019 13:05
Haber Güncellenme Tarihi: 01.10.2019 13:05
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Bursa iş dünyasından elektrik zammına tepki: 'Bu hesabın içinden çıkamıyoruz'

BUSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Ergun Hadi Türkay, elektriğe gelen zamla ilgili açıklama yaptı. Türkay,"Yıl sonu enflasyonu yüzde 12 öngörülüyor. Gelecek yıldan itibaren de yüzde 5'lik büyüme hedefi var. İşsizlik yüzde 12'lerin altına çekilecek deniliyor. Ancak aradan saatler geçmişken elektriğe yüzde 14.9 zam geliyor. Bunu üretenler olarak telâfi etmemiz, çok istememize rağmen kolay olmayacak" dedi.

Türkay, sanayicinin 3 temel mâliyeti olduğunu, bunların, ham madde, işçilik ve enerji olarak sıralamanın mümkün olduğunu ifade ederken, şunları söyledi:

"Ham madde fiyatını belirleyemiyoruz. Enerji mâliyeti aldı başını gitti. Bir tek işçilik maliyeti kaldı elimizde. O da zaten bulunması zor olan yetişmiş iş gücünün kaybına sebep oluyor. Üretim giderek zorlaşıyor. Acilen sanayicinin enerji giderini düşürmenin yolu bulunmalı. Sanayiciler olarak bütün bu zorluklara rağmen elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz. "

Türkay, açıklanan ekonomik hedeflere ulaşmayı en çok isteyenler arasında sanayicilerin olduğunu, ancak hedeflere ulaşmak için yapılanların da buna uygun olması gerektiğini ifade etti. Türkay, son iki ayda elektrik ve doğal gaza yüzde 32 zam geldiğini hatırlatarak, "Enflasyon hedefi yüzde 12, enerji zammı yüzde 32. Bu hesabın içinden çıkamıyoruz. İşimiz kolay olmayacak" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.