Hava Durumu

Bursa iş dünyasından önemli açıklama: 'İstikrara güvenin göstergesi'

Büyüme rakamlarına ilişkin açıklama yapan Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İbrahim Burkay, "Büyümenin sanayi üretimi kaynaklı gerçekleşmesi sevindirici bir gelişme. Büyüme performansındaki başarı ülke ekonomisi için motivasyon kaynağı olacak" ifadelerini kullandı.

Haber Giriş Tarihi: 11.06.2018 13:48
Haber Güncellenme Tarihi: 11.06.2018 13:48
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Bursa iş dünyasından önemli açıklama: 'İstikrara güvenin göstergesi'

Başkan Burkay, 2018 yılı ilk çeyrek büyüme verilerini değerlendirdi. Türkiye ekonomisinin yüzde 7,4'lük büyüme oranıyla OECD ülkeleri arasında birinci, dünya ekonomisinin yüzde 85'ini oluşturan G-20 ülkeleri arasında ise ikinci sırada olduğuna dikkat çeken İbrahim Burkay, "Ülkemiz ilk çeyrekteki bu performansla önemli bir başarıya imza attı. Ülkemizin güçlü büyüme dinamikleriyle ortaya koyduğu bu başarı, özel sektörün ekonomiye ve istikrara güveninin göstergesidir" diye konuştu.

"SANAYİ ÜRETİMİNE DAYALI BÜYÜME"

Türkiye'nin ilk çeyrekte sanayi üretimi kaynaklı bir büyüme performansı ortaya koyduğunu vurgulayan Başkan Burkay, şöyle konuştu: "Büyümenin sanayi üretimine dayalı olması oldukça sevindirici. Geçtiğimiz sene aynı dönemde büyüme tüketime dönük bir büyümeydi. Yılın ilk çeyreğindeki büyümenin sanayi üretimi kaynaklı olması büyümenin kalitesini daha da artırdı."

Türkiye'nin fiyat ve finansal istikrarın olduğu dönemde hızlı büyümeyi yakaladığını kaydeden Burkay, "Bu özelliğimizi kaybetmemeliyiz. Türkiye'nin hızlı büyümesinin devam etmesi için fiyat ve finansal istikrarın sağlanması lazım. Kalıcı ve sağlıklı büyüme için bu şart. Beklentilerin üzerinde gerçekleşen büyüme performansı aynı zamanda ülkemizin yatırım ve büyüme noktasında iştahını da bize gösteriyor" dedi.

Uluslararası çevrelerin ve ülkelerin gıpta ederek baktığı Türkiye'nin döviz kurlarındaki dalgalanma ve seçim atmosferine rağmen büyüme başarısının piyasaya moral verdiğini kaydeden Burkay, "Türkiye'ye yatırım yapan her zaman kazanmıştır" dedi. 24 Haziran'daki 'Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili Genel Seçimi'nin Türkiye'nin demokratik gelişimi ve ekonomik kalkınması için dönüm noktası olduğunu ifade eden Başkan Burkay, "Yeni yatırımlarla birlikte üretimden ihracata, sanayiden istihdama kadar her alanda güçlü bir Türkiye'nin ortaya çıkacağına inanıyoruz. Ekonomimizdeki başarıların kalıcı hale gelmesi için yapısal reformları hayata geçmeyi sürdürmeliyiz. Güçlü ekonomi Güçlü Türkiye hedefleri doğrultusunda Bursa iş dünyası olarak bizler de katkımızı sürdüreceğiz" diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.