Hava Durumu

Bursa iş dünyasından önemli mesajlar... 'İlkeli ve doğru habercilik'

Bursa iş dünyasının birbirinden önemli isimlerinin yer aldığı sivil toplum kuruluşları YeniDönem gazetesinin yeni yaşını kutladı.

Haber Giriş Tarihi: 27.05.2019 12:29
Haber Güncellenme Tarihi: 27.05.2019 12:29
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Bursa iş dünyasından önemli mesajlar... 'İlkeli ve doğru habercilik'

Bursa Sanayicileri ve İş insanları Derneği (BUSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Ergun Hadi Türkay, mesajında şu ifadelere yer verdi:

"Bursa, Türkiye basını açısından çok güçlü kentler arasında. İkinci Bab-ı Ali denmesi de bundan dolayıdır. Güçlü bir medya alt yapısına sahip Bursa'nın geleceğin Bursa'sının yaratılmasında da önemli görevleri vardır.  BUSİAD olarak, 'Hayalimizdeki Bursa'nın yaratılmasında en önemli şeyin kentlilik bilinci olduğunu düşünüyoruz. Kentlilik bilinci yaratılmış bir Bursa'da, yanlışlara tepki verilmesi de öneriler sunulması da oldukça başarılı olur düşüncesindeyiz.  Bunların yanı sıra, toplu taşımla ulaşımın önemli bir bölümünün gerçekleştirildiği, karbon salımı yüksek araçların yerine, elektrikli araçların ve bisikletlerin yollarında gezdiği, geniş parkları, korunan tarım arazileri ve ormanlarıyla özlenen yeşil bir Bursa'nın gelecekte gerçekleşmesini arzuluyoruz. Başta havası ve suyu olmak üzere, çevre kirliliğine akılcı çözümler üretmiş, kalkınmasını sürdürülebilir kılan bir Bursa hayalimiz. Trafikte saatlerce beklenmeyen, araçların değil insanların ulaşımının sağlandığı bir Bursa istiyoruz. Yapılaşmanın yeşil Bursa'yı yok etmediği, konut ve iş yeri mimarisinde bir Bursa modeli yaratmış, çevresiyle uyumlu bir kent hayalimiz. Tarımdan, turizme, sanayiden hizmet sektörüne kadar, işini severek yapan ve bu kentte yaşamaktan memnun insanların, bu memnuniyetinin yüzlerine yansıdığı bir Bursa istiyoruz. Klasik sanayi anlayışını yerini teknolojik üretime bıraktığı ve bu sayede obez bir büyümenin yaşanmadığı bir Bursa istiyoruz. Bizler biliyoruz ki, bu kenti atalarımızdan miras almadık sadece, torunlarımıza daha iyi bir kent bırakma görevini de aldık. İşte bu hayallerin gerçekleşmesinde, 10 yaşını geride bırakan, Bursa medyasının önemli bir sesi haline gelen Yeni Dönem Gazetesi'ne de önemli görevler düşüyor. İsmindeki anlamın karşılığı olan yeni dönemde çevreye duyarlı, kentlilik bilinci sağlanmış bir Bursa için çalışmalarınızda kolaylıklar diliyoruz. Bursa sanayi, tarım ve turizm kenti olmasının yanı sıra aynı zamanda güçlü medya kuruluşlarının bulunduğu bir kent olarak da size önemli sorumluluklar yüklüyor. Bu sorumluluklarınız bilincinde olduğunuzu bilerek, tekrar nice 10 yıllara diliyoruz."

---

Nilüfer Sanayici ve İş Adamları Derneği (NİLSİAD)  Başkanı, Nilüfer Organize Sanayi Bölgesi (NOSAB) Müteşebbis Heyeti Başkanı Yalçın Aras, "Basın ve iletişim kurumları kamuoyunun en doğru şekilde bilgilendirmesinde her zaman en önemli güçlerden biri olmuştur. 10'uncu yılını kutlayacak olan Yeni Dönem Gazetesi de yayın hayatına başladığı günden bu yana ilkeli ve doğru haberciliği ile Bursa'ya gazetecilik anlamında önemli kazanımlar sağlamıştır. Bizler de Bursa basının önemli kurumlarından biri olan Yeni Dönem Gazetesi'nin yeni yılını kutlar ve uzun ömürlü, başarılı yayın hayatı dileriz" dedi.

Aras, hayalindeki Bursa'yı şöyle tarif etti: "Bursa'nın sanayi ve kültür turizmi alanında Türkiye'nin başkenti olmasını diliyorum. Böylece şehrimizin marka değeri artarken, üretim ve istihdamın da artmasıyla standartlarımız çok daha yükseğe ulaşacaktır."

---

NOSAB Yönetim Kurulu Başkanı Erol Gülmez, "Kurulduğu günden bu yana Bursa basınına farklı bir renk ve soluk getiren YeniDönem gazetesinin kuruluşunun 10'uncu yılını en içten duygularımızla kutlarız. 10 yıldır Bursa halkını en doğru şekilde bilgilendirmek amacıyla yayınlarını sürdüren YeniDönem gazetesine ve basın emekçilerine yayın hayatlarında başarılar dileriz" dedi.

Gülmez, hayalindeki Bursa'yı şöyle tarif etti: "Eğitimde, üretimde, kalitede ve istihdamda lider bir Bursa hayal ediyorum. Bizim NOSAB Yönetim Kurulu'nda yaptığımız gibi, gençlerin üretime ve karar alma süreçlerine katıldığı ve gençlerin emin ellerinde yeşerip büyüyen; sürekli olarak gelişen bir Bursa diliyorum."

---

Balkan Rumeli Sanayicileri ve İş Adamları Derneği (BALKANTÜRKSİAD) Başkanı Berat Tunakan, "Gündem belirleyen haberleri, güçlü kalemleri, farklı içeriği ve objektifliğiyle farkını ortaya koyan YeniDönem gazetesinin 10. Yaşını tebrik ediyor, nice başarılı yıllara ulaşmalarını diliyorum" dedi.

Tunakan, hayalindeki Bursa'yı şu ifadelerle anlattı: "Doğası, sanayisi, tarihi ve kültürel mirası ile ülkemizin en önemli şehirlerinden olan ve bizlerin de içerisinde yaşamaktan büyük mutluluk duyduğumuz Bursa, her şehre nasip olmayan güçlü özelliklere sahiptir. Türkiye'nin en önemli ticaret, turizm ve sanayi merkezi konumunda olan şehrimizin turizm, sanayi, ulaşım, spor ve yeşil alan konularında ülkenin ve dünyanın örnek gösterilen şehirlerinden biri olması hepimizin arzusu ve hayalidir."

---

Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Hasan Topçu, "Kurulduğu günden bu yana, tarafsız ve ilkeli haberciliğin Bursa'daki önemli adreslerinden biri olan YeniDönem gazetesinin 10'uncu kuruluş yıl dönümünü kutlar. Gelecek dönemde de YeniDönem gazetesinin ilkeli haber anlayışını devam ettirmesini arzuluyoruz" dedi.

Topçu, hayalindeki Bursa'yı şöyle özetledi: "Gelecek dönemde ulaşım ve yol sorunlarını çözmüş, turizmde marka kent olma yolunda emin adımlarla ilerleyen, yeşil bir Bursa, Şoförler Odası olarak hayallerimiz arasındadır."

---

Batı Trakya Yönetici Sanayici ve İş Adamları Derneği (BATISİAD) Genel Başkanı Ahmet Er, "10 yıllık yayın hayatı süresince sergilediği tarafsız ve ilkeli yayıncılık anlayışıyla gündem belirleyen ve şehrimizin önemli basın yayın kuruluşlarından olan YeniDönem gazetesinin, tüm yayın ekibini, sarf ettikleri üstün gayretlerden ötürü tebrik eder ve kutlarım" dedi.

Er, hayalindeki Bursa'yı şöyle tarif etti: "Yeşiline yeşil ilave edilmiş,  ovasına ormanına beton değmemiş, sokaklarında hayrat çeşmelerinden kana kana tatlı suyundan içilen, tarihi kültür mirasımızın bütün ihtişamı ile ayakta olduğu, yerleşim alanları planlı ve üç katı geçmeyen evlerin bulunduğu ve de asla trafiğe yakalanmadan huzurlu bir şehir."

---

Bursa Mühendis ve Mimar İş Adamları Derneği (BUMİAD) Başkanı Şaban Bozdemir, "Tarafsız, sağduyulu ve ilkeli habercilik anlayışında 10 yılı geride bırakan YeniDönem gazetesi, şehrimizde sorumlu ve ilkeli haber anlayışıyla kuruluşundan bugüne kadar halkımızın güvenilirliğini ve saygınlığını kazanmıştır. Bu süre zarfında gazetenizin düzenli bir şekilde yayınlanmasında emeği geçen tüm çalışanları tebrik eder, başarılar dilerim" dedi.

Bozdemir, Bursa hayali hakkında şunu söyledi: "Trafik sorunu olmayan, yeşil kimliğiyle örtüşen insanların birbirine saygı ve sevgisiyle örnek olan tarihiyle bütünleşen geçmişe ve geleceğe saygılı bir şehir."

---

Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Bursa Şubesi Başkanı Nihat Alpay, "Şehrimizin önemli basın-yayın organlarından biri olmasının yanında, yayın yaptığı süre zarfında sergilediği tarafsız yayıncılık anlayışıyla önemli işlere imza atan YeniDönem gazetesinin 10'ncu kuruluş yıldönümünü kutlar, tüm çalışma arkadaşlarınızı kutlarım" dedi.

---

İnşaat Müteahhitleri Sanayici ve İş Adamları Derneği (İMSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Andıç, "Tarafsız, ilkeli ve dürüst habercilik anlayışıyla 10. Yılını dolduran YeniDönem gazetesini kutluyor, tüm basın emekçisi kardeşlerimize başarılarla dolu nice uzun yayın dönemleri diliyorum" dedi.

---

Genç Sanayici İş İnsanları ve Yöneticileri Derneği (GESİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Kerim Demiral, "Bursa basınının önemli yayın organlarından YeniDönem gazetesinin 10. Kuruluş yıldönümünü kutluyor, sorumlu ve ilkeli yayın politikasının uzun yıllar devam etmesini temenni ediyorum" dedi.

---

Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi Sanayici İşadamları Derneği (DOSABSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Nilüfer Çevikel, "Yayın hayatına başladığı ilk günden bu yana kaliteli ve tarafsız haber politikasıyla Bursa kamuoyunu bilgilendiren YeniDönem gazetesinin 10. Kuruluş yıldönümünü kutlar, Gazetenin bugünlere gelmesinde emeği geçen ve katkıda bulunanları tebrik eder, nice başarılı yayın dönemleri dilerim" dedi.

---

Türkiye Genç İş Adamları Derneği (TÜGİAD) Bursa Şubesi Başkanı Ersoy Tabaklar, "İlkeli ve objektif habercilik anlayışıyla yayın hayatını sürdüren YeniDönem gazetesinin 10. kuruluş yıldönümünü tebrik eder, emeği olan herkese uzun ve başarılı bir yayın ömrü dilerim" dedi.

---

Bebe Çocuk Konfeksiyon Sektörü Sanayici ve İşadamları Derneği (BEKSİAD) Başkanı Ömer Yıldız, "Bursalılara 10 yıldır doğru haber alma ayrıcalığı yaşatan YeniDönem gazetesinin 10'uncu kuruluş yıl dönümünü gönülden kutlarız. Halkı en doğru şekilde bilgilendirme sorumluluğunu ilkeli bir şekilde sürdüren YeniDönem gazetesi çalışanlarına meslek hayatlarında başarılar diler, YeniDönem gazetesinin yayın hayatında nice başarılar elde etmesini dileriz" dedi.

****

Kentimizin önde gelen yayın kuruluşlarından YeniDönem gazetesinin 10. kuruluş yıldönümünü kutluyorum. İş dünyasının her zaman yanında yer alan,  yerel basınımızın başarılı temsilcisi gazetemizi bugünlere ulaştıran tüm yönetici ve çalışanlarına teşekkür ediyor, başarılarla dolu nice yıllar diliyorum.   

Erdal Elbay

KalDer Bursa Yönetim Kurulu Başkanı

---

Tarihte hem başkent hem de ticaretin merkezi olmanın özelliğini taşıyan Bursa, her geçen gün gelişen ve büyüyen ekonomisi ile günümüzde de ülkemize katkısını sürdürüyor. Yatırımı tamamlanan ve devam eden ulaşım ağları avantajı ile Bursa, üç büyük ekonomili şehrin tam ortasında, kolay ulaşılabilen bir konumda yer alıyor.  Bursa, şehir olarak büyüyorken beraberinde iletişim ve haber kaynakları da büyüyor. Bursa'da uzun zamandır başarılı yayınları ile Bursalıların sesi olarak değer üreten YeniDönem gazetesi tam 10 yaşında. Tarafsız ve gündemi yakalayan haberleri ile her zaman dinamik kalmayı başarıyorlar. Ayrıca dijital dönüşümün bir parçası olarak hayata geçirdikleri sade tasarımlı web siteleri ile taze ve yalın haber servis edebiliyorlar. Geçen başarılı 10 Yıl ve emek verdikleri dinamik habercilik için YeniDönem gazetesini tebrik ediyor, emek veren tüm gazetecilere ve çalışanlara başarılar diliyorum.

Mustafa SÖNMEZAY

BHİD Yönetim Kurulu Başkanı

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.