Hava Durumu

Bursa İznik Gölü'ndeki korkutan görüntüde Cargill gerçeği!

İznik Gölü'ne ne oluyor? Dün, gölde su seviyesinin düştüğü ve kıyıdan yaklaşık 2 buçuk metre çekildiğine yönelik haberler kamuoyuna yansıdı. Konuya yönelik yaptığım görüşmelerde çarpıcı ifadeler ortaya çıktı.

Haber Giriş Tarihi: 19.09.2018 09:43
Haber Güncellenme Tarihi: 19.09.2018 09:43
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Bursa İznik Gölü'ndeki korkutan görüntüde Cargill gerçeği!

Keramet Mahallesi'nden balıkçı H.S.: "Karşı kıyıdaki Cargill çok su çekiyor.  Zeytinciler olarak biz de su çekiyoruz.  Biz de kirletiyoruz."

CHP İlçe Başkanı Asiye Çalışkan: "Düzensiz sulama, fabrikaların çektikleri sular, gölü besleyen yer altı sularındaki azalma etkili."

Doç. Dr. Ertuğrul Aksoy: "Cargill yılda 1 milyon 200 bin metreküp su çekiyor. Atık sularını Karsak deresine verdiği yönünde bir bilgi var."

Kimya Mühendisleri Odası eski Başkanı Ali Uluşahin: "Gemlik Gübre Fabrikası gölden su çekiyor. Cargill de çok büyük miktarda su çekiyor. Gölde acil su kullanımı eylem planının yapılması şart..."

DOGADER Başkanı Caner Gökbayrak: "Cargill kurulurken, günde 6 bin ton su kullanılacağı söylenmişti. O yıllarda Orhangazi'nin günlük su kullanımı o kadardı. Cargill zaman içerisinde kapasite artırımına gitti."

GÜL KOLAYLI'NIN YAZISINDA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.