Hava Durumu

Bursa İznik sahilini tanıyamayacaksınız!

İznik sahil projesinde başlanan peyzaj çalışmalarını yerinde inceleyen Başkan Osman Sargın, "100 çeşide yakın bitki türü sahil boyunca dikildi ve daha da dikilecek. Sahilimiz bittiğinde tüm Türkiye'ye örnek olacak" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 26.04.2018 16:09
Haber Güncellenme Tarihi: 26.04.2018 16:09
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Bursa İznik sahilini tanıyamayacaksınız!

İznik sahili peyzaj düzenlemesi ile toplam 800 ağaç, 100 çeşit bitki, 60 bin adet çalı bitkisi, 80 bin adet yer örtücü ve mevsimlik bitki ile botanik bahçesini andıracak. Türkiye'nin ve bölgenin örnek sahili olacak olan İznik'te çalışmalar aralıksız sürüyor. Belediye Başkanı Osman Sargın, yol çalışmalarının ardından başlayan peyzaj düzenleme çalışmalarını yerinde inceledi. Çalışma ilk olarak Kıran dere yanındaki alandan başladı. Palmiye ağaçlarının dikilmesi ile burası palmiyeler bölgesi olarak anılacak.

Başkan Osman Sargın, "Sahilimiz 800 adet ağaçla buluşuyor. Bunların 400'e yakını toprakla buluştu. Ayrıca 100 çeşide yakın bitki türü sahil boyunca dikildi ve daha da dikilecek. Şu ana kadar 30 bine yakın çalı türü bitki toprakla buluştu. Bu kadar daha da toprakla buluşacak. İnşallah İznik sahilimiz bittiğinde bölgemizin hatta ülkemizin örnek sahili olacak" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.