Hava Durumu

Akasoy'un yazısına tekzip!

'Yazarımız Lale Akasoy'un, 30 Nisan 2018'te yayınlanan 'Organize İşler Bunlar!' yazısı ile ilgili, Opr. Dr. Mehmet Erol Can cevap hakkını kullanmıştır.'

Haber Giriş Tarihi: 29.06.2018 17:10
Haber Güncellenme Tarihi: 29.06.2018 17:10
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Akasoy'un yazısına tekzip!

-TEKZİP-

YeniDönem gazetesinin 30 Nisan 2018 tarihli nüshalarında müvekkil Opr. Dr. Mehmet Erol Can hakkında A-dan Z'ye kadar tamamen asılsız ve gerçeğe aykırı iftira niteliğinde birtakım iddialar içeren haber yorum ve köşe yazısına yer verilmiştir.

Lale Akasoy "Lale Akasoy'un yazısı" başlıklı köşesinde yayınlanan "Organize işler bunlar!" yazısı ile müvekkil hakkında gerçekle ilgisi olmayan, hakaret niteliğindeki gerçeğe aykırı bilgi ve yorumlara yer verilerek müvekkilin kişilik hakları zedelenmiş, müvekkil kamuoyu, meslektaşları ve hastaları nezdinde ağır ithamlara maruz bırakılmış, gazetecilik ilkeleri ve hukuk fütursuzca çiğnenmiştir.

Tekzibe konu haber içeriğinde "Böyle doktor olmaz olsun", "Doktor müsveddesinin, bu adamın marifetleri" şeklinde kaleme alınmış bu haber herhangi bir kaynaktan doğrulanmadan hiçbir somut belge ve bilgiye dayanmadan kurmaca bir mektup ve uydurma rakamlarla yazılması, gazetenin basın etiği ve habercilik ilkelerine ilişkin anlayışını ortaya koymaktadır.

"Biz iddia diye yazdık durduk ama yapılan araştırma ve incelemeler, olayın daha doğrusu bir vatandaşın mektupla yaptığı ihbarın doğrulamaya yetiyor" şeklindeki yazı mahalle dedikodusu niteliğinde bir haberi ile tüm kişilik haklarına haksız bir fiil olarak saldırı amacı taşıyarak neticede hareket ve iftira suçunu işlemenin vesikası olmuştur. Bu yapılan medya gücünün kötüye kullanılmasıdır. Ayrıca müvekkil hakkında bahse konu haber içeriğinde geçtiği gibi herhangi 17 hastanın çağrıldığı ve yönlendirdiği firmanın lensleri kullandığı tespit edildi şeklinde bir soruşturma yoktur. Yine yazıda geçen optik firması ile adı geçen müvekkil arasında hiçbir bağ ve iletişim kurulmamıştır.

Yazınızda geçtiği gibi ne hekim hakkında ne Cumhuriyet Savcılığınca suç duyurusunda bulunulmuş ne de Emniyet Müdürlüğü KOM Şube Müdürlüğünce bir çalışma yapılmaktadır.

Herhangi bir somut bilgiye ve belgeye dayanmaksızın kamuoyunu kasten yanlış bilgilendirmek suretiyle müvekkili ve mesleğini karalamak amaçlı yayıncılık etiğiyle bağdaşmayacak şekilde kaleme alınan yazıda yer alan ifade ve ithamlar doğru değildir. Hukuki tüm haklarımızı saklı tutarak başvuracağımızı bildiririz.

Müvekkil sn. Opr. Dr. Mehmet Erol Can'ın hakkında "Organize işler bunlar!" başlığıyla yazılan ve içeriğindeki vakalar tümüyle gerçek dışıdır. Müvekkil Sn. Opr. Dr. Mehmet Erol Can, sözü geçen haberde ismi geçen Hayri Mehmet Çoban isimli hastayı muayene etmediği gibi bu isme ilişkin bir hastanın hastane kayıtlarında hiçbir branş ve bölümde kaydı yoktur. Hayri Mehmet Çoban isimli kaydın Bursa Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde olmadığına dair belge 31234050-659 sayılı 9 Mayıs 2018 tarihli Doç. Dr. Muhammed Güzelsoy Başhekim Vekili imzalı evrak ile aşağıda tarafınıza ve okurlara sunulmuştur.

"Hasta kayıtlarında böyle bir hastaya rastlanmamıştır." Netice olarak bu hakaretlerin yalan ve kurguyla yazılmış haberlerin gazeteniz vasıtasıyla kamuoyuna duyurulması hukuka ve kişilik haklarına aykırıdır. Bu yazı, 5187 sayılı Basın Kanunu basın meslek ve ilkelerine aykırıdır. Adalet ve tarafsızlığa saygılı olma, kişi ya da kurumları aşağılayıcı yalan haber veya iftira niteliği taşıyan yayın yapma, özel amaçlara hizmet eden ve haksız rekabete yol açan yayın yasağı ilkelerine uygun değildir. Söz konusu hakaret içeren bu yazılar ve devamı niteliğindeki diğer yazılar bakımından tüm hukuki ve cezai dava haklarımızı sonuna kadar takip edeceğimizin bilinmesini isteriz.

Böyle bir hastanın hastane kayıtlarında olmadığına dair hastane yönetiminin verdiği cevap, gazetede yayınlanan mektubun tamamen düzmece bir iftiranın ürünü olduğunun vesikasıdır. Hayri Mehmet Çoban isimli şahıs üzerinden yapılan düzmece habere ilişkin böyle bir hasta kaydının olmadığına dair hastane yönetiminin verdiği cevabı sağduyulu okuyucuların gözleri önüne seriyoruz.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.