Hava Durumu

Bursa karanlığa gömüldü...

Bursa'da meydana gelen elektrik kesintisi nedeniyle kentte hayat adeta durdu. Metro seferleri de durdu. UEDAŞ'tan yapılan açıklamada, sorunun TEİAŞ kaynaklı olduğu belirtildi.

Haber Giriş Tarihi: 08.07.2019 13:38
Haber Güncellenme Tarihi: 08.07.2019 13:38
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Bursa karanlığa gömüldü...

Türkiye Elektrik İletişim A.Ş.'nin (TEİAŞ) Ovaakça Mahallesi'ndeki ana trafosu arızalandı.

Trafonun arızalanması sonucu Bursagenelinde elektrikler kesildi. Metro seferleri yapılamazken, ulaşım için ek otobüs seferleri başlatıldı. 

Elektrik kesintisi sebebiyle Osmangazi Şehreküstü istasyonları arasında yolda kalan trendeki yolcular ise tünellerden yürüyerek en yakın istasyona gönderildi.

BURULAŞ yetkilileri, Kestel-Arabayatağı seferlerinin kısmen açıldığını, batıdaki Emek ve Üniversite hattında ise seferlerin tamamen durduğunu açıkladı. 


Bursa Büyükşehir Belediyesinden açıklama:

Bursa Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamada, "Türkiye Elektrik İletim A.Ş.'ye (TEİAŞ) ait, Bursa'yı besleyen ana trafo merkezlerinden birinde meydana gelen arıza dolayısıyla Bursaray'da seferler durdu. Kesinti sırasında seyir halinde olan vagonlardaki yolcular sorunsuz bir şekilde tahliye edilirken, vatandaşların ulaşımda bir sorun yaşamaması nedeniyle Bursaray güzergahında ulaşım otobüslerle sağlanıyor" denildi. 

Sanayide de üretimler durdu.

Vatandaşlar elektirklerin ne zaman geleceğine yönelik sosyal medyaya yüklendi...

UEDAŞ'tan kesinti ile ilgili Twiter'dan açıklama geldi:

"Söz konusu kesinti TEİAŞ hatlarında yaşanan problemden dolayı meydana gelmiştir. UEDAŞ'ın altyapısında her hangi bir arıza bulunmamaktadır. TEİAŞ'ın arızayı gidermesinin ardından enerji akışı yeniden sağlanacaktır."

"Vatandaşlarımızın Dikkatine! Bursa ve çevresinde TEİAŞ kaynaklı enerji kesintisi yaşanmaktadır. Kesintiye müdahale edilmekte olup kısa sürede enerji akışı yeniden sağlanacaktır. Önemle Duyurulur!"

"Arıza giderilmiş olup, enerji akışı yeniden sağlanmaya başlamıştır. Çok kısa süre içinde tüm bölgeye enerji verilecektir. Teşekkürler"

BURULAŞ'ın da açıklaması şu şekilde:

"Gerçekleşen elektrik kesintisi sebebiyle BursaRay seferlerimiz geçici süreliğine hizmet verememektedir. Yaşanan aksaklık sebebiyle özür diler, anlayışınız için teşekkür ederiz." Bursulaş'tan açıklaması yapıldı.

Sosyal medyada kesintiye dair tepkiler yağdı:

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.