Hava Durumu

Bursa Kudüs için tek yürek!

ABD Başkanı Donald Trump'ın Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıması kararı tüm Türkiye'yi olduğu gibi Bursa'yı da ayağa kaldırdı. Cuma namazı sonrası binlerce kişi 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nda Amerikan Başkanı ve İsrail'i protesto etti.

Haber Giriş Tarihi: 08.12.2017 16:26
Haber Güncellenme Tarihi: 08.12.2017 16:26
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Bursa Kudüs için tek yürek!

15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nda Bursa Gönüllü Kuruluşlar Platformu tarafından organize edilen kitlesel gösteriye 100'den fazla sivil toplum örgütü, sendika, siyasi parti temsilcisi destek verdi. Platform Başkanı Burhan Sayılgan bir açıklama ile Amerika'nın kararını tanımadıklarını haykırdı.

Ulucami'de kılınan cuma namazının ardından Orhangazi Parkı'nda açıklama yapan bir grup da tarihi çarşı içinden yürüyerek Demokrasi Meydanı'ndaki kalabalığa dahil oldu.

Kudüs'ün müslümanların elinden çıkmasının 100.yıldönümünde böyle bir kararın manidar olduğunu ifade eden Bursa Gönüllü Kuruluşlar Platformu Başkanı Burhan Sayılgan, "Bu karar İsrail'in bütün Filistin'i başkenti Kudüs dahil işgal etme plan ve kararının bir parçasıdır. 1995'te Amerika bu kararı almış ve sürekli Filistin'e ve İslam dünyasına karşı kılıç gibi tehdit olarak kullanmaktadır" dedi.

BU İNTİFADA BİTMEYECEKTİR

İsrail'in Filistin ve Kudüs'teki varlığının gayri meşru olduğunu dile getiren Sayılgan, "İslam dünyası bütün Filistin topraklarına ve Filistin'in başkenti Kudüs'e sahip çıkmalı siyasi, ticari, ekonomik her türlü ambargo uygulanmalıdır. Türkiye'de hükümeti, siyasi partileri, sivil toplum kuruluşlarını ve hangi görüşten olursa olsun diğer tüm aktörleri Filistin'e desteğe ve Kudüs'ü muhafazaya çağırıyoruz. İstanbul'da 25 bin Yahudi yaşamakta onları ABD'nin bu kararına ve İsrail'in Kudüs'ü işgal politikasına karşı açıklama yapmaya davet ediyoruz" dedi.

Hedefte Kudüs'ün ardından Suriye ve Türkiye olduğunu kaydeden Saygılgan, "İsrail, bu planı uygulamak için başta ABD olmak üzere birçok güçle işbirliği yapmaktadır. Filistin ve Kudüs'ün müdafaası herkesin mesuliyetidir. İntifada hayırlı olsun. Mesele Kudüs olursa, Allah'ın ayetiyle Peygamber Efendimiz'in hadisleriyle hareket ettikçe bu intifada bitmeyecektir" diye konuştu.

KUDÜS TÜM MÜSLÜMANLARIN KIRMIZI ÇİZGİSİ

Gösteride bir konuşma yapan Ak Parti İl Başkanı Ayhan Salman ise, Kudüs'ün tüm müslümanların kırmızı çizgisi olduğunu belirterek, "Birleşmiş Milletler acilen bu duruma müdahale etmelidir. Bu karar asla kabul edilemez. Amerika ve İsrail acilen yanlıştan dönmelidir" diye konuştu.

AMERİKA VE İSRAİL BAYRAĞI YAKTILAR

Kalabalık, "Kudüs İslamındır, Kudüs için ayağa kalk, Kahrolsun İsrail" sloganları attılar. Ulucami çıkışında da bir grup Amerika ve İsrail bayrağı yaktı.

15 Temmuz Demokrasi Meydanı'ndaki açıklamanın ardından İsrail'in masum Filistin halkına karşı uyguladığı şiddet görüntülerinin gösterildiği film kalabalığı gözyaşlarına boğarken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamaları vatandaşlar tarafından tekbirler eşliğinde ilgiyle izlendi.

İl Müftüsü İzani Turan da gösterinin sonunda Müslümanların en önemli üç ibadet mekanından birisi olan Kudüs'ün özgürleşmesi için dua etti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.