Hava Durumu

Bursa'nın 2 bin yıllık tarihi gün yüzüne çıkıyor

İznik Belediye Başkanı Osman Sargın, ilçenin 2000 yıllık tarihî surlarında devam eden restorasyon çalışmalarını inceledi.

Haber Giriş Tarihi: 05.08.2017 13:36
Haber Güncellenme Tarihi: 05.08.2017 13:36
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Bursa'nın 2 bin yıllık tarihi gün yüzüne çıkıyor

4970 metre uzunluğunda, çift sur sistemiyle yapılan, dört ana kapı ve 12 tali kapıdan oluşan Türkiye'nin 2. büyük surlarına sahip İznik'te restorasyon çalışmaları geçtiğimiz aylarda Bursa Büyükşehir Belediyesi marifetiyle İstanbul Kapı'da düzenlenen törenle başlamıştı. Çalışmalarda yer seviyesinin altına inilerek tarihî yollara ulaşıldığı bildirildi.

TARİHE ZARAR VERMEYİN

Restorasyan ve kazı çalışmalarını teftiş edip arkeologlardan bilgi alan Belediye Başkanı Osman Sargın, "Tarihî ve kültürel mirasımız olan İznik surlarının onarımı ile ilgili ilk harcı geçtiğimiz aylarda atmıştık. İznik, 4970 uzunluğunda surları ile Türkiye'nin 2. büyük surlarına sahip. Surların onarılması ilçemiz açısından önemliydi. Bu konuda gayretini esirgemeyen Büyükşehir Belediye Başkanımıza İznikliler adına teşekkür ediyorum. Bizler ne kadar sahip çıkarsak ilçemiz o kadar gelişir. Hemşerilerimizden İznik'in güzelliklerine sahip çıkarak, tarihî eserlere zarar verenleri yetkili mercilere bildirmelerini rica ediyorum" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.