Hava Durumu

Bursa'nın Ahududu Şenliği'ne renkli açılış

Bursa'da Uluslararası Cumalıkızık Ahududu Festivali başladı. Etkinlikler kapsamında birçok ülkeden gelen halk dansları gruplarının icra edeceği gösterilerin yanında birçok ünlü sanatçı konser verecek.

Haber Giriş Tarihi: 29.06.2017 15:48
Haber Güncellenme Tarihi: 29.06.2017 15:48
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Bursa'nın Ahududu Şenliği'ne renkli açılış

Yıldırım Belediyesi, bu yıl üçüncüsünü düzenlediği Uluslararası Cumalıkızık Ahududu Festivali ile UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde yer alan ve 700 yıllık geçmişiyle Osmanlı erken döneminin sivil mimari örneklerini barındıran Cumalıkızık'ı dünyaya tanıtıyor. Cumalıkızık bölgesinin önemli değerlerinden ahududunun adını taşıyan Ahududu Festivalii Heykel'de düzenlenen açılış gösterileri ile başladı. Yıldırım Belediyesi Erguvan Gösteri Sanatları Topluluğu ve Bursa Rumeli Halk Dansları Topluluğu üyelerinin yanı sıra Bulgaristan, Arnavutluk, Kazakistan, Ukrayna ve Tunus'tan ekiplerin yer aldığı festivalde ekipler ilk gösterilerini sunmaya başladı.

KONSERLER DEVAM EDECEK

Ekipler, festival süresince mahallelerde düzenlenecek sokak gösterileri ile coşkuyu tırmandıracak. 1 Temmuz Cumartesi günü kortej yürüyüşü, mehteran gösterisi, Karagöz Hacivat gösterisi ve 'En Güzel Ahududu Yarışması' ile devam edecek festival, saat 15.00'te Sümer Ezgü'nün Cumalıkızık'ta vereceği konser ve aynı gün saat 21.30'da pop müziğin parlayan ismi Buray'ın Cazibe Merkezi'nde vereceği konser ile sonra erecek.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.