Hava Durumu

Bursa'nın büyük gururu... LGS'de Türkiye birincileri arasına girdi!

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından 20 Haziran'da düzenlenen Liseye Geçiş Sınavı'nın (LGS) sonuçları açıklandı. Binlerce gencin yarıştığı zorlu sınavda Emine Örnek Eğitim Kurumları'ndan Eren Bartu Engin 500 tam puan alarak, Bursa birincisi ve ülke genelinde 181 birinciden biri oldu.

Haber Giriş Tarihi: 16.07.2020 10:19
Haber Güncellenme Tarihi: 16.07.2020 10:19
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Bursa'nın büyük gururu... LGS'de Türkiye birincileri arasına girdi!

Milli Eğitim Bakanlığı LGS sonuçlarının açıklandığını son dakika olarak duyurdu. 20 Haziran'da yapılan LGS sınavının sonuçları 'meb.gov.tr' adresinden açıklandı.

Sınavda tüm soruları doğru cevaplayan ve 500 tam puan alarak adını Türkiye birincileri arasına yazdıran 8. sınıf öğrencisi Eren Bartu Engin, lise eğitimini de Emine Örnek Fen Lisesi'nde tamamlamayı hedefliyor.

Yakaladığı başarıda disiplinli ve planlı çalışmasının yanında Emine Örnek Eğitim Kurumları yönetici ve öğretmenlerinin de büyük katkısı olduğunu vurgulayan Engin, başarıda emeği geçen öğretmenlerine ve ailesine teşekkür ederken, bir sonraki hedefinin üniversite sınavında da yüksek bir derece elde etmek olduğunu ifade etti.

"HEP BAŞARILI BİR ÖĞRENCİ OLDU"

Türkiye'de 181 başarılı öğrenci arasına giren Eren Bartu Engin'in ebeveynleri Mine ve Abdullah Engin çiftçi, evlatlarının gösterdiği başarıdan büyük sevinç ve gurur duyduklarını belirtti. Baba Abdullah Engin, "Eren Bartu hep başarılı bir öğrenci oldu. Pandemi döneminde eğitimde yaşanan bazı aksaklıklar nedeniyle kaygılarımız artmıştı. Fakat öğretmenlerimizin bu başarıda emeği çok büyük. Emine Örnek Eğitim Kurumları'na teşekkür ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.