Hava Durumu

Bursa'nın gözü yarınki CHP toplantısında! Büyükşehir adayı açıklanıyor

CHP, yarın toplanacak Parti Meclisi'nden sonra İstanbul, Antalya ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkan adayları ile birlikte yaklaşık 400 ilçenin de adayını açıklayacak. Bursa için Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey'in aday olacağına kesin gözüyle bakılıyor.

Haber Giriş Tarihi: 17.12.2018 16:18
Haber Güncellenme Tarihi: 17.12.2018 16:18
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Bursa'nın gözü yarınki CHP toplantısında! Büyükşehir adayı açıklanıyor

CHP ve İYİ Parti yerel seçimlerde 21 büyükşehir için mutabakata vardı. Gözler açıklanacak isimlere çevrildi. Bugün Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısına başkanlık edecek olan Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu yarın, Parti Meclisi'ni toplayacak. 21 büyükşehrin büyük çoğunluğunun da aralarında olması beklenen toplantıda, yaklaşık 400 aday açıklanacak.

O illerin başında ise İstanbul geliyor. İşbirliği sürecinde mutabakata varılmasının hemen ardından Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun evinde ziyaret ettiği Ekrem İmamoğlu'nun adaylığına kesin gözüyle bakılıyor. CHP'nin elinde olan 6 büyükşehirde, mevcut belediye başkanları ile yola devam kararı alınmıştı. Bununla birlikte Antalya'da, Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek'in aday yapılması bekleniyor. Adana için Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Bursa için ise Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey'in adaylığı konuşuluyor.

Bursa Büyükşehir için Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey'in ismi ön plana çıkmış fakat Bozbey buna pek sıcak bakmamıştı. Bozbey, geçtiğimiz günlerde "Yönümüzü Büyükşehir'e çevirdik" diyerek, Büyükşehir'e aday olacağını belli etmiş oldu.

ANKARA VE İZMİR YENİ YILDA

Ankara için en güçlü aday hala Mansur Yavaş. CHP'nin Yavaş için anket çalışması yapıldığı öğrenildi. İYİ Parti'nin de desteğini alan Mansur Yavaş'ın aday yapılmaması halinde, bir diğer seçenek de Cengiz Topel Yıldırım.

İzmir'de ise üç ihtimalli bir süreç var. Adayın Genel Başkan Yardımcısı Tuncay Özkan, Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur ya da Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer'den biri olması bekleniyor.

İşbirliği yapılan kentlerin ilçe adaylarının da yeni yılda açıklanacağı belirtiliyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.