Hava Durumu

Bursa'nın kalbi Kilis'te atıyor

Bursa protokolü ve iş dünyası temsilcileri Afrin Hakekâtı'na destek olmak için, Kilis'e gitti. Şehri gezen heyet, Kilis'teki vatandaşlara moral verirken, Bursa ve Kilis ticaret odaları arasında bir de protokol imzalandı.

Haber Giriş Tarihi: 10.03.2018 15:20
Haber Güncellenme Tarihi: 10.03.2018 15:20
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Bursa'nın kalbi Kilis'te atıyor

-Nuri Yavuz-

Bursa protokolü ve iş dünyası temsilcileri Kilis'e gitti. Bursa Valiliği öncülüğünde, Bursa Büyükşehir Belediyesi ile Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) organizasyonuyla gerçekleştirilen Kilis programına, Bursa'dan merkezi yönetim temsilcileri, milletvekilleri, yerel yöneticiler ve iş insanlarından oluşan yaklaşık 160 kişi katıldı. Kilis Valiliği ve Kilis Belediyesi'ni ziyaretle güne başlayan Bursa heyeti, Zeytin Dalı Operasyonu'nda görevli askerlere ve Kilis'te yaşayan vatandaşlara moral desteği verdi.

DİMDİK AYAKTA

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Kilis'teki izlenimlerini aktararak, "Kilis'te çok canlı bir hayatla karşılaştık. Burada yaşanan sıkıntılara rağmen dimdik ayakta duran bir Kilis gördük. Bursa, olarak Kilis'in yanında olduğumuzu ifade etmek için buradayız" dedi.

'KARDEŞLİĞİMİZİ TESCİLLEDİK'

Türkiye'nin dört bir yanından Kilis'e destek verildiğini hatırlatan Başkan Aktaş, "Biz Bursa olarak bir sinerji oluşturalım istedik. Öncesinde Bursa'dan, askerler ve ihtiyaç sahipleri için hayır tırları da gönderildi. Kilis'te de gruplar halinde çarşı pazar gezerek esnafımıza selam ve moral veriyoruz. Türkiye'mizin geleceği için çok önemli olan bu sürecin en kısa zamanda aşılmasını temenni ediyorum. Bursa Büyükşehir Belediyesi olarak üzerimize düşen ne varsa her zaman hazırız. Bursa ve Kilis kardeşliğini bir kez daha tescillemiş olduk" diye konuştu.

'81 KİLİS VAR'

Sınırda yaşananlardan en çok Kilis'in etkilendiğini söyleyen Başkan Aktaş, "Kilis çok güçlü, Kilis halkı çok güçlü, yaşlısıyla genciyle organize oldular. Artık 1 değil, 81 Kilis var. Türkiye'de herkesin yüreği Kilis ile atıyor. Herkesin duaları ve destekleri Kilis ile beraber" dedi.

'HERKES BURAYA GELMELİ'

Başkan Aktaş, "Bu mesele ülkemizin, geleceğimizin meselesi. Bu durumdan sadece Kilis değil tüm Türkiye etkileniyor. Bu ülkenin geleceği karartılmaya çalışılıyor. Ancak Kilis duruşundan hiç taviz vermedi, Türk insanının gücünü herkese gösterdi" diyerek, herkese Kilis'e gelip insanlara destek olmalarını söyledi.

'DÜNYANIN HARİKASI'

Kilis'e moral veren Bursa heyetine teşekkür eden Kilis Belediye Başkanı Hasan Kara da "Dünyanın harikası, insan vicdanındaki iyilik duygusudur. Bu duygu Kilis'te yaşıyor ve yaşatılıyor" dedi.

PROTOKOL İMZALANDI

Bursa Valisi İzzettin Küçük, Bursa olarak Kilis'e moral vermek istediklerini kaydetti. BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay ile yönetim kurulu üyeleri ve iş dünyası temsilcileri de Kilis'teki programa katıldı. Bursa ve Kilis ticaret odaları arasında bir de protokol imzalandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.