Hava Durumu

Bursa'nın 'konkordato' karnesi! Sayı artıyor...

Yüksek faiz ve döviz kuru sarmalına kapılan piyasalarda borç yönetiminde sıkıntı çeken şirketler, finansal can simidi olarak konkordatoya yöneldi. Bursa'da 6 firma daha konkordato ilan ederken sayı 60'ı aştı.

Haber Giriş Tarihi: 14.02.2019 09:52
Haber Güncellenme Tarihi: 14.02.2019 09:52
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Bursa'nın 'konkordato' karnesi! Sayı artıyor...

Ekonomik dalgalanma dönemlerinde ortaya çıkan ve yüksek borçluluk ya da mali denge bozukluğu yaşayan şirketler için can simidi işlevindeki konkordato, piyasanın yeni gündemleri arasında yer alıyor. Konkordato,mali durumu bozulmuş olan borçlunun, borçlarını belli bir oranda ve vadede ödemesine ilişkin alacaklıları ile yaptığı ve mahkemece onaylanan bir anlaşma niteliği taşıyor. Bursa'da daha önce konkordato ilan eden Sed Yol İnşaat, Miray Tünel Yapı İnşaat, Pelori Perde, Cüneyt Güzelbakan, Bosse Mobilya Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Cappor Mobilya Aksesuarları, Can Grup Mobilya Aksesuarları, NDY Akaryakıt, Adek Mobilya ve Erteks Tekstil'e yenileri eklendi. Ekonomigazetesi.com'un haberine göre, Bursa'da, Destek Otomotiv Yan Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi,  U.M.İ İnşaat Turizm Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Saydam Tekstil Sanayi ve Dış Ticaret Anonim Şirketi, Altıniş Proje Müşavirlik İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi, Tetra Mimarlık Hafriyat Yapı Malzemeleri İnşaat Limited Şirketi ve El Emeği İnşaat İç Mimarlık Mobilya Sanayi Ticaret Anonim Şirketi konkordato talebinde bulundu.

SAYI 60'I AŞTI

Daha önce Bursa'da 34 olan konkordato ilan eden şirket sayısı, yenilerinin eklenmesiyle sayı 60'ı aştı.

KONKORDATO NEDİR?

Konkordato, mali durumu bozulan şirketlerin borçlarını yeniden yapılandırmak üzere kullandıkları hukuki bir yöntemdir. Şirketlerin, borçlarını belli bir oranda ve vadede ödeyeceğine ilişkin alacaklıları ile yaptığı ve mahkeme tarafından onaylanan anlaşma da denebilir. Konkordato ilan eden şirketlere, alacaklılar haciz işlemi yapamıyor, bankalar kredilerini isteyemiyor, ipotekler satışa çıkarılamıyor ve devlet bir çeşit geçici koruma sağlamış oluyor. Konkordato, borçlu şirketlerin finansal durumunu düzeltip iflastan kurtulmasını ve alacaklıların da belli bir vadeyle alacaklarını temin etmelerini amaçlıyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.