Hava Durumu

Bursa'nın sağlığına Medicabil takviyesi

Bursa sağlığına yeni bir soluk getirecek olan Özel Medicabil Yıldırım Cerrahi Tıp Merkezi'nin resmi açılış töreni, Bursa protokolünün yoğun katılımıyla gerçekleşti.

Haber Giriş Tarihi: 10.11.2017 11:40
Haber Güncellenme Tarihi: 10.11.2017 11:40
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Bursa'nın sağlığına Medicabil takviyesi

Kuruluşundan bu yana geride kalan 7 yılda Bursa'nın önemli özel sağlık kurumlarından birisi olan Medicabil, butik hastane konseptinde tasarlanan Yıldırım Cerrahi Tıp Merkezi ile yatırımlarına devam ediyor. Özel Medicabil Yıldırım Cerrahi Tıp Merkezi'nin açılış törenine Bursa Vali Yardımcıları İbrahim Avcı ve Yunus Fatih Kadiroğlu, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Yıldırım İlçe Kaymakamı Mehmet Aydın, Osmangazi İlçe Kaymakamı Zafer Orhan, Nilüfer İlçe Kaymakamı Avni Oral, Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Kestel Belediye Başkanı Yener Acar, İl Sağlık Müdürü Özcan Akan, BESOB Başkanı Arif Tak başta olmak üzere çok sayıda davetli katıldı.

Ömer Faruk Bilgen

16 BRANŞTA BURSALILARIN HİZMETİNDE

Medicabil Yıldırım Cerrahi Tıp Merkezi'nin açılış töreninde konuşan Özel Medicabil Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Ömer Faruk Bilgen, "Etik kurallar çerçevesinde hastalarımız için en iyi ve en doğru hizmeti verebilmek için elimizden geleni yapıyoruz. Biz Nilüfer'de ilk hastanemizi açtığımızda yüz elli yıl hedefimiz vardı. Bu hedef doğrultusunda Evde Bakım Merkezimizi açtık. Şimdi de Yıldırım Cerrahi Tıp Merkezi'ni açıyoruz. Cerrahi Tıp Merkezimizin hizmet etkinliğini artırmak için Yıldırım'da bir de Radyoloji Görüntüleme Merkezi açıyoruz. Bilimin çerçevesinde hastalarımıza en iyi sağlık hizmetini sunmaya çalışıyoruz. Yıldırım Cerrahi Tıp Merkezimizle toplam 5 bin metrekare kapalı alanda ve 8 katta 10 hasta odası, 34 yatak kapasitesi, 2 ameliyathane, 1 doğumhane ve 85 personel ile Acil Servis başta olmak üzere 16 branşta hizmet vereceğiz. Bursa'ya ve Yıldırım bölgemize hayırlı olsun"

"SAĞLIK HİZMETLERİNDE ÖZEL SEKTÖR ÇOK ÖNEMLİ"

İl Sağlık Müdürü Özcan Akan da Bursa'nın yapılan sağlık yatırımlarıyla Güney Marmara'nın en önemli sağlık merkezlerinden biri olduğunu belirtti. Akan, "Bursa'yı yapılan çalışmalar ve yatırımlarla 2023 hedeflerine kadar Türkiye'nin sağlık hizmetleri bakımından en gelişmiş illeri arasında görmeyi hedefliyoruz. Bu hedefi gerçekleştirirken şüphesiz ki özel sektörün çok önemli rolü var. Medicabil de ortopedi ve travmatoloji anlamında sunduğu nitelikli hizmetlerle bu hedefe katkı yapıyor. Bu anlamda kamu ve özel sektör işbirliği artarak devam etmelidir" diye konuştu.

"SAĞLIK ANLAMINDA BÜYÜK DEVRİMLER GERÇEKLEŞTİRİLDİ"

Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali ise şunları söyledi: "Yıldırım ilçemizde sağlık anlamında güzel bir adımın başlangıcını yapıyoruz. Türkiye, son 16 yılda sağlık anlamında büyük devrimler gerçekleştirdi. Bir şehrin kalkınması sadece fiziki hizmetlerle mümkün değil, sağlık hizmeti ve diğer hizmetleri topyekün sunmak gerekiyor. Bu hizmetler toplumun refah seviyesinin artması açısından önemli bir parametre."

Yıldırım Kaymakamı Mehmet Aydın ise Medicabil Grubunun Yıldırım bölgesine yaptığı bu önemli sağlık yatırımından dolayı Prof. Dr. Ömer Faruk Bilgen'e teşekkür etti.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur AKTAŞ

"GELİŞMİŞLİĞİN EN ÖNEMLİ GÖSTERGESİ SAĞLIK VE EĞİTİMDİR"

Açılışta son olarak konuşan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş da emeği geçenlere teşekkür ederek şunları söyledi: "Bir ülkenin gelişmişliğinin en önemli göstergesi eğitim ve sağlıktır. Özellikle son 20 yıldır sağlık anlamında önemli yatırımlar ve hizmetler yapıldı. Bugün çok şükür her vatandaşımız sağlık hizmetlerinden kaliteli bir şekilde faydalanıyor."

Konuşmaların ardından Prof. Dr. Ömer Faruk Bilgen tarafından konuklara Özel Medicabil Yıldırım Cerrahi Tıp Merkezi'ni gezdirildi. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.