Hava Durumu

Bursa'nın tarihi mekanı küle döndü!

Bursa'nın ünlü mekanlarından Arap Şükrü Sokağı'ndaki bir balıkçıda elektrik kontağı nedeniyle çıkan yangın, tarihi binayı küle çevirdi.

Haber Giriş Tarihi: 11.01.2019 10:56
Haber Güncellenme Tarihi: 11.01.2019 10:56
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Bursa'nın tarihi mekanı küle döndü!

Yangın, sabah saat 06.00 sularında Arap Şükrü Sokağı'ndaki Reşat Balıkçılık'ta meydana geldi. Balıkçının tabelasında, yoğun yağış ve şiddetli lodos sonucu elektrik kontağında meydana gelen arıza nedeniyle yangın çıktı.

Alevler, tarihi ahşap binayı yarım saat içerisinde küle çevirdi. Çevredeki vatandaşların ihbarı ile olay yerine çok sayıda polis ve itfaiye ekibi sevk edildi.

Yangına anında müdahale eden itfaiye ekipleri, alevlerin Arap Şükrü Sokağı'ndaki diğer balıkçılara sıçramaması için de yoğun çaba sarf etti. Yangın yarım saat içerisinde söndürüldü. Altıparmak Caddesi trafiğe kapatılarak geniş çaplı güvenlik önlemi alındı.

ELEKTRİK KONTAĞI NEDEN OLDU

İtfaiye ekiplerinin ilk belirlemelerine göre yangının, balıkçının açık bırakılan tabelasında elektrik kontağı sonucu çıktığı belirtildi.

Yangını ilk gören ve itfaiye ekiplerine haber veren Ali Turan adlı vatandaş, "Yan tarafta çorba içiyorduk. Aniden bir duman çıktı. 15 ya da 20 dakika oldu olmadı, bina eski olduğu için alevler kısa sürede her yeri kapladı. Gördüğüm kadarıyla yangın balkon tarafında çıktı. İtfaiye ve polisi aradık, sağ olsunlar onlar da hemen geldi. Herhangi bir can kaybının yaşanmamasına çok sevindik" dedi. Yangının büyüklüğü gün ağarınca ortaya çıktı

Tarihi Balıkçıda çıkan yangın sonucu yaralar sarılmaya başladı. Yangının büyüklüğü gün ağarınca ortaya çıktı. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.