Hava Durumu

Bursa'nın üç ilçesine dev yatırım!

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, yeni döneme hızla başladı ve seçim öncesi İnegöl, Mustafakemalpaşa ve Karacabey ilçelerinde verdiği altyapının sil baştan yenileceğini müjdesinin somut adımını attı. Başkan Aktaş, Avrupa Yatırım Bankası'nda sağlanan ve bu üç ilçenin altyapısında kullanılacak 50 milyon Euro'luk kredi sözleşmesini imzaladı. 

Haber Giriş Tarihi: 05.04.2019 10:17
Haber Güncellenme Tarihi: 05.04.2019 10:17
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Bursa'nın üç ilçesine dev yatırım!

Sağlıklı bir kentin ancak sağlıklı bir altyapı üzerine inşa edilebileceği gerçeğinden hareketle bugüne kadar Gemlik Körfezi ve Nilüfer Çayı'nın kirlilikten arınması hedefiyle arıtma tesislerini bir bir devreye alan Büyükşehir Belediyesi, tüm ilçelerin güçlü bir altyapı kavuşması amacıyla çalışmalarını hızla sürdürüyor. Kent merkezindeki içme suyu, yağmur suyu ve kanalizasyon hatlarını büyük ölçüde yenileyen ve bu çalışmalarla içme suyundaki kayıp-kaçak oranını yüzde 26'lardan yüzde 22'lere kadar düşüren Büyükşehir Belediyesi, benzer çalışmayı şimdi de İnegöl, Mustafakemalpaşa ve Karacabey ilçesinde de başlatıyor. Üç ilçenin içme suyu, yağmur suyu ve kanalizasyon hatlarının yenileneceğinin müjdesini seçim öncesi veren Başkan Aktaş, seçim sonrası ilk icraat olarak da bu yatırımın kredi sözleşmesini imzaladı. 

50 milyon Euro'luk yatırım 

Aynı zamanda Bursa Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (BUSKİ) Yönetim Kurulu Başkanı da olan Başkan Aktaş, Avrupa Yatırım Bankası'ndan sağlanan 50 milyon Euro'luk kredinin sözleşmesini imzaladı. BUSKİ Genel Müdürü Güngör Gülenç ile İl Bank Bölge Müdürü Ali Ekrem Ayti'nin de katıldığı imza töreninde konuşan Başkan Aktaş, "Altyapı yatırımları yer altında olduğu için görünen hizmetler değildir ancak, şehri sağlıklı bir geleceğe taşımanın ilk şartı da güçlü bir altyapıdır. Bursa'nın öncelikle sağlıklı bir altyapıya kavuşması için çalışmalarımıza kesintisiz şekilde devam ediyoruz. Özellikle merkeze sonradan bağlanan ilçelerdeki altyapı sorunlarını da tamamen ortadan kaldırmakta kararlıyız. İnegöl, Mustafakemalpaşa ve Karacabey ilçelerimizin altyapısını ilgilendiren önemli bir sözleşmeyi imzaladık. Avrupa Yatırım Bankası'ndan sağladığımız bu kredi sadece bu üç ilçemizin altyapısı için kullanılacak. Çalışmalara hemen başlayıp, kıza zamanda da sonuç almak istiyoruz. Bu üç ilçemiz de altyapıdaki sağlıklı dönüşümün sonuçlarını en iyi şekilde görecekler" dedi. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.