Hava Durumu

Bursa'nın yeni emniyet müdürü belli oldu

Emniyet Müdürleri Atama Kararnamesi, Resmi Gazete'de yayımlandı. Kararname ile boşta bulunan 4 Emniyet Genel Müdür Yardımcılığı görevine atama yapılırken, 49 ilin Emniyet Müdürü değişti. Bursa Emniyet Müdürlüğü'ne de Diyarbakır Emniyet Müdürü Tacettin Aslan atandı.

Haber Giriş Tarihi: 20.09.2019 09:09
Haber Güncellenme Tarihi: 20.09.2019 09:09
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Bursa'nın yeni emniyet müdürü belli oldu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yer alan Cumhurbaşkanlığı Atama Kararnamesi'ne göre; Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanı Resul Holoğlu, Personel Daire Başkanı Ahmet Şengün ve Kayseri Emniyet Müdürü İbrahim Kulular emniyet Genel Müdür Yardımcılığı'na atanırken, Emniyet Genel Müdür Yardımcılığı görevini vekaleten yürüten 1. Hukuk Müşaviri Selami Hüner de bu göreve asaleten getirildi. Hüner'den boşalan 1. Hukuk Müşavirliği'ne ise Polis Başmüfettişi Ziyaettin Kaygusuz atandı.

49 İLİN EMNİYET MÜDÜRÜ DEĞİŞTİ

Kararnameyle, aralarında Diyarbakır, Bursa, Mardin, Hakkari, Tunceli ve Şırnak'ın da bulunduğu 49 ilin Emniyet Müdürü değişti. Buna göre; Konya Emniyet Müdürü Şükrü Yaman Diyarbakır'a, Diyarbakır Emniyet Müdürü Tacettin Aslan Bursa'ya, Mardin Emniyet Müdürü Hasan Onar Balıkesir'e, Hakkari Emniyet Müdürü Süleyman Suvat Dilberoğlu Muğla'ya, Şırnak Emniyet Müdürü Ömer Uslusoy Manisa'ya, Muğla Emniyet Müdürü Hakan Çetinkaya Mardin'e, Hatay Emniyet Müdürü Kamil Karabörk Kayseri'ye, Balıkesir Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek Gaziantep'e ve Samsun Emniyet Müdürü Vedat Yavuz Hatay'a atandı.

Kararnamede ayrıca, Emniyet Genel Müdürlüğü'ndeki bazı daire başkanlıklarında da değişikliğe gidildi. Kırıkkale Emniyet Müdürü Mahmut Çorumlu Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanı, Trabzon Emniyet Müdürü Orhan Çevik Personel Daire Başkanı, Bartın Emniyet Müdürü Ogün Vural Kriminal Daire Başkanı, Medya-Halkla İlişkiler ve Protokol Daire Başkanı Tolga Aliusta Koruma Daire Başkanı, Polis Başmüfettişi Ayşegül Özcan Sosyal Hizmetler ve Sağlık Daire Başkanı olarak atandı.

TACETTİN ASLAN KİMDİR?

Tacettin Aslan, 1964 yılında Kırklareli'nin Babaeski ilçesinde doğdu. İlk ve orta öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 1983'de Polis Koleji'nden, 1987'de ise Polis Akademisi'nden mezun olarak İstanbul'da çalışmaya başladı. Daha sonra sırasıyla Batman, Ankara, Bursa, Şemdinli, Trabzon ve Çanakkale'de çeşitli kademelerde görev yaptı.

2010 yılında 1.Sınıf Emniyet Müdürlüğü rütbesine terfi ederek Teftiş Kurulu Başkanlığı'nda vazifelendirildi.

Tacettin Aslan, 25 Ekim 2016 tarihli Resmi Gazete'de yayınlanan 2016/682 sayılı karar ile Diyarbakır İl Emniyet Müdürü olarak atanmış ve 28 Ekim 2016 tarihinde Diyarbakır'da göreve başlamıştı.

Aslan, 20 Eylül 2019 itibariyle Bursa Emniyet Müdürü olarak görev yapacak.

Aslan, evli ve 2 kız çocuğu babasıdır.

Kararname ile atanan Emniyet Genel Müdürlüğü personelinin tam listesi:

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.