Hava Durumu

Bursa'nın yeşiline el sürmeyin!

İznik'e bağlı Kırıntı Mahallesi bakir doğasıyla Bursa'da eşsiz bir yer .Ancak buraya göz diken bazı firmalar rüzgar enerji tribünleri dikmek istiyorlar. Bu da bölge florasının ciddi zarar görmesine yol açacak.

Haber Giriş Tarihi: 31.05.2017 07:14
Haber Güncellenme Tarihi: 31.05.2017 07:14
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Bursa'nın yeşiline el sürmeyin!

 

İznik'in Kocaeli sınırında bulunan Kırıntı Mahallesi bakir doğası, Karadeniz iklimine benzer havasıyla eşsiz bir yerleşim alanı. Buraya  sanayileşmeyle topraklarını ranta kaptırmış Bursa, Kocaeli, Yalova, Bilecik, Sakarya arasında kurtarılmış son toprak parçası denebilir.

Yazarımız Yüksel Baysal'ın anlattığına göre buraya bazı firmalar göz dikerek rüzgar enerjisi türbinleri kurmak istiyorlar.60-70 civarında tribünden bahsedildiğini kaydeden Baysal "Yollar hariç, binlerce dönüm araziye beton dökme anlamına geliyor bu" ifadelerini kullandı.

Projeye karşı olmadığını ancak tribünlerin  İznik'in yüksek olmayan tepelerindeki makilik alanlara da kurulabileceğini söyleyen Baysal "Doğanın, yeşilin kalbine hançer sokarak elde edilecek enerji, ne ülkeye yarar getirir ne de insanımıza" yorumunda bulundu.

Proje önce hangi ilde kurulmak isteniyordu?

Çevresinde yapılaşmaya izin vermeyen devlet kurumu hangisi?

Projeyi hayata geçirmek isteyen hangi şirket?

DEVAMI YÜKSEL BAYSAL'IN YAZISINDA 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.