Hava Durumu

Bursa sallandı!

Manisa'nın Akhisar ilçesinde 5.4 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Paniğe neden olan deprem Bursa dahil çok sayıda ilde de hissedildi.

Haber Giriş Tarihi: 22.01.2020 22:27
Haber Güncellenme Tarihi: 22.01.2020 22:27
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Bursa sallandı!

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) internet sitesinde yer alan bilgiye göre, Akhisar ilçesinde saat 22.22'de 5,4 büyüklüğünde deprem kaydedildi.

Yerin yaklaşık 6,98 kilometre derinliğinde gerçekleşen deprem İzmir, Manisa, Aydın ve Denizli'nin yanı sıra Yalova, Bursa ve İstanbul'da da hissedildi.

YIKIM HABERLERİ GELİYOR

Akhisar Belediye Başkanı Besim Dutlulu, ilçe merkezinde olumsuz bir durum olmadığını, ancak Selçuklu köyünde yıkım olduğu yönünde bilgiler geldiğini söyledi. 

Manisa Valisi Ahmet Deniz ise "Herhangi bir can kaybı yok. Birkaç evde hasar olduğuna dair bilgiler geldi. Arkadaşlarımız olay yerine intikal ediyor" ifadelerini kullandı.

AFAD'DAN AÇIKLAMA

AFAD'dan yapılan açıklamada "Manisa'nın Akhisar ilçesinde meydana gelen 5,4 büyüklüğündeki deprem sonrası, an itibariyle, can kaybı ve yaralanmanın bulunmadığı bilgisi alınmıştır. " denildi.

ÜNLÜ PROFESÖR 'KAÇINILMAZ' DEMİŞTİ

Ekim ayında açıklama yapan deprem Uzmanı Oğuz Gündoğdu da, Bursa'yı deprem konusunda uyarmış,  "Bursa'da olan en son deprem 1855 yılında 7 şiddetinde. Bu fayın harekete geçmesi durumunda Bursa'da 7 şiddetinde deprem bekliyoruz. Büyük depremler 150-200 yılda bir tekrarlanıyor. Bursa'da en son 7 şiddetinde deprem 1855 yılında olduğuna göre Bursa için büyük bir deprem yaklaşmış görünüyor. Bunun için insanlar tedirgin olabilir. Bu tedirginliğin bir paniğe dönüşmesi yanlış. Bir an önce kentsel dönüşüm yapılması lazım" ifadelerini kullanmıştı.

Ayrıntılar geliyor....

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.