Hava Durumu

Manisa'da korkutan deprem! Bursa da sallandı!

Manisa'nın Kırkağaç ilçesinde 5.2 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Paniğe neden olan deprem Bursa'da da hissedildi.

Haber Giriş Tarihi: 18.02.2020 19:11
Haber Güncellenme Tarihi: 18.02.2020 19:11
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Manisa'da korkutan deprem! Bursa da sallandı!

Afet ve Acil Durum (AFAD) Yönetimi Başkanlığı Deprem Dairesi Başkanlığından alınan bilgiye göre, saat 19.09'da merkez üssü Manisa Kırkağaç olan 5.2 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

AFAD deprenin derinliğini 6.98 km olarak açıkladı.  Boğaziçi Üniversitesi ​Kandilli Rasathanesi ise depremin büyüklüğünü 4.9, derinliğini 12.1 km olarak duyurdu.

Paniğe neden olan deprem Bursa'da da hissedildi.

Yaşanan korku sosyal medyaya da yansıdı

Bursa'da en son deprem 29 Ocak'ta meydana gelmişti. Doğancı'da 3 büyüklüğünde meydana gelen deprem şehir merkezinde ve ilçelerde de hissedilmişti.

GERİLİM ARTTI"

Öte yandan Jeoloji Mühendisleri Odası Güney Marmara Şube Başkanı Engin Er, Bursa'yla ilgili  "150 yılı geçmiş Bursa fayı üzerindeki gerilim artmış durumdadır. Marmara Denizinin içindeki sismik boşluk mevcuttur. Buralarda oluşabilecek depremlerden Bursa da etkilenecektir. 3 milyona sahip olan Bursa, 10 milyon üzerindeki İstanbul, Kocaeli, Balıkesir ve Çanakkaleyi etkileyen depremlere karşı hükümetin acil planlar yapması lazım" diye konuşmuştu.

Ayrıntılar geliyor...

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.