Hava Durumu

Bursa sel mağdurlarına kayıtsız kalmadı, 15 araçla yardım gitti!

Bursa'dan sel felaketinin yaşandığı Suriye'nin İdlib kentine yardım eli uzandı. İHH ve Bursa Fetih-Der tarafından hazırlanan 15 araçlık yardım konvoyu bölgeye gönderildi.

Haber Giriş Tarihi: 01.01.2019 16:13
Haber Güncellenme Tarihi: 01.01.2019 16:13
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Bursa sel mağdurlarına kayıtsız kalmadı, 15 araçla yardım gitti!

Sel felaketinden etkilenen sivillerin ihtiyaçlarını gidermek amacıyla İHH ve Bursa Fetih-Der tarafından oluşturulan 15 araçlık yardım konvoyu İdlib'te bulunan Atme, Kerame, Kah ve Sarmada kamplarına gönderildi. 

Yoğun yağmur yağışı nedeniyle meydana gelen sel felaketinden etkilenen sivillere destek olmak için yardım konvoyu hazırladıklarını söyleyen İHH Suriye Çalışmaları Koordinatörü Zeki Tahiroğlu yaptığı açıklamada, "Suriye halkı savaşın kısmen duraksamasının mutluluğunu yaşayamadan şimdi de sel felaketi ile karşı karşıya kaldı. Yoğun yağmur yağışlarının sele dönüşmesi üzerine ekiplerimiz 4 gündür çadırsız kalan sivillere yardımda bulunuyor. Bugün ise selden etkilenen bin 200 aileye daha yardım ulaştırabilmek için Bursa Fetih-Der ile ortak bir yardım konvoyu organize ettik. Destek veren herkese teşekkür ediyorum" dedi. 

Bursa Fetih-Der Başkanı Yılmaz Bulat ise sel felaketinde mağdur olan ailelere yardım ulaştırılması için çalışma başlattıklarını belirterek, "Doğal afetler coğrafya tanımıyor. Yüz binlerce insanın savaşta hayatını kaybettiği Suriye'de şimdi de sel felaketini konuşuyoruz. Vicdan sahibi insanlar olarak bu tabloya kayıtsız kalamazdık. Bu nedenle İHH ile ortak bir çalışma başlattık. Bu kapsamda 15 araçtan oluşan bir yardım konvoyu oluşturduk. Sel mağduru ailelere bu araçlarda bulunan yardım malzemelerini dağıtacağız" diye konuştu. 
Yardım konvoyunda bulunan gıda, battaniye, sünger yatak, halı, mat ve hijyen paketi gibi yardım malzemeleri İdlib'in Atme, Kerame, Kah ve Sarmada kamplarında bulunan bin 200 sel mağduru aileye dağıtıldı. 
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.