Hava Durumu

Bursa siyasetinde ender görülen gelişme! İki başkan telefonda görüştü...

Bursa siyasetinde yıllardır görülmeyen centilmence bir hareket Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı ve 31 Mart seçimleri için AK Parti'den aday gösterilen Alinur Aktaş'tan geldi. Aktaş, CHP'den Bursa Büyükşehir Belediye Başkan adayı gösterilen Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey'i telefonla arayarak adaylığı konusunda tebrik etti. İki başkan arasında "İyi oynayan kazansın" esprisi yapıldı.

Haber Giriş Tarihi: 07.01.2019 09:42
Haber Güncellenme Tarihi: 07.01.2019 09:42
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Bursa siyasetinde ender görülen gelişme! İki başkan telefonda görüştü...

Cuma günü CHP'nin Bursa Büyükşehir Belediye Başkan adayı gösterilen Mustafa Bozbey'in telefonu kutlamalar sebebiyle meşguldü. Bozbey'i arayanlar arasında Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı ve 31 Mart seçimleri için AK Parti'den aday gösterilen Alinur Aktaş da vardı. Başkan Alinur Aktaş, Bozbey'e ulaşarak tebrik etti.

5 DAKİKA SÜRDÜ

5 dakika süren telefon görüşmesine dair bilgi veren Başkan Aktaş, "Kendisini tebrik ettim. "Allah utandırmasın" dedim. Centilmence bir yarış olmasını diledim. Demokrasinin güzelliği burada. Kendisi de "Sen de kazansan ben de kazansam. Bursa kazanacak" karşılığını verdi. Tebrik etmemden dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi" şeklinde konuştu.

İYİ OYNAYAN KAZANSIN

İki başkan arasında "İyi oynayan kazansın" esprisi yapılırken Başkan Alinur Aktaş izleyecekleri stratejisini şöyle açıkladı: "Biz göreve geldiğimizde herkesin başkanı olacağımızı söylemiştik. Her kesimin taleplerine isteklerine yetişmeye çalışıyoruz. Muhalefetin görüşlerini de önemsiyoruz. Onların talepleriyle 7-8 kararı değiştirdik, komisyona geri çektik. "Biz ne dersek o olacak" mantığıyla hiç hareket etmedik. Biz bugün olduğu gibi 31 Mart'tan sonra da herkesin başkanı olmak, herkesin derdine çözüm üretmek için gayret sarf edeceğiz"

AKTAŞ'IN ADAYLIK SONRASI İLK AÇIKLAMASI

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından, 31 Mart seçimlerinde Bursa Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak gösterilen Başkan Alinur Aktaş, "Büyük bir kıvanç ama büyük de bir sorumluluk. Çalmadık kapı bırakmayacağız. İnşallah yarınlarımız çok daha güzel olacak" demişti.

BOZBEY'İN ADAYLIK SONRASI İLK AÇIKLAMASI

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na isminin açıklanmasının ardından açıklama yapan Mustafa Bozbey, "Yeniden yeşil Bursa'yı oluşturma zamanı geldi. Çünkü bizler Bursa'yı çok iyi bilen her yönüyle tanıyan bilen biri olarak ve 20 yıldır yaptıklarımızda ortada. Yaptıklarımızda yapacaklarımızın teminatı olarak Bursa'yı gülümseteceğiz" demişti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.