Hava Durumu

'Bursa'sız bir EMITT düşünülemez'

Türkiye'nin dört bir yanından gelen turizmcileri buluşturan EMITT Turizm Fuarı'nda Bursa'nın standı ziyaretçilerin beğenisini kazandı. Kentin güzelliklerinin ve tarihi değerlerinin tanıtıldığı fuarda konuşan Başkan Alinur Aktaş, "Bursa'sız bir EMITT düşünülemez" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 25.01.2018 18:18
Haber Güncellenme Tarihi: 25.01.2018 18:18
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
'Bursa'sız bir EMITT düşünülemez'

Dünyanın ve Türkiye'nin önde gelen turizm profesyonellerini buluşturarak ülkelerin, bölgelerin ve şehirlerin tanıtılmasına önemli katkılar sunan Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı (EMITT) 22'inci kez kapılarını ziyaretçilerine açtı.  TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen fuarda kurulan Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin standı vatandaşların beğenisini kazandı. Bursa'nın doğal güzelliklerinin ve tarihi yapılarının tanıtıldığı stant, fuar ziyaretçilerinden yoğun ilgi gördü.

PASTANIN BİR KISMINI ALACAĞIZ

Bursa için ayrılan standı ziyaret eden Başkan Alinur Aktaş, "Valiliğimiz, Büyükşehir Belediyemiz, İl Kültür Turizm Müdürlüğümüz, Bursa Bilecik Kalkınma Ajansından aldığımız destekle bugün yerimizi aldık. Bursa Türkiye'nin nüfus olarak 4'üncü büyük şehri ama Bursa Uludağ'ıyla, denizi, tarımı ve kültür tarihiyle önemli bir turizm altyapısına sahip. Kültür ve Turizm Bakanımız da ifade etti, 2023 yılında 50 milyar dolarlık turizm hedefi var. Bu rakam 2017'de 26 milyon dolardı. Biz Bursa olarak bu pastanın bir kısmını alacağımızı düşünüyorum" dedi.

HER ŞEYİMİZ VAR

EMITT fuarının önemini ifade eden Başkan Aktaş, "Turizm fuarlarının ana gayesi şehrimizi ve turizm ile ilgili detaylarımızı tanıtmak. Turizmin çok farklı çeşitleri var, Uludağ bizim için başlı başına bir değer. Bunun yanında deniz, güneş ve yaşlılık turizmi de var. Termal, kültür ve tarih turizmi de mevcut, Bursa'mızda her şey var. Biz bütün bu değerlerimizi anlatmanın ve daha fazla kişiyle buluşturmanın derdindeyiz" diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.