Hava Durumu

Bursa trafiğine akıllı çözüm

2017'yi ulaşım yılı ilan eden Bursa Büyükşehir Belediyesi Bursa Emniyet Müdürlüğü ile birlikte trafik meselesini çözmek için akıllı trafik kontrol sistemini hayata geçiriyor. Yeni hizmete girecek 1250 kamera ve akıllı yazılımla trafik yoğunluğu azalacak

Haber Giriş Tarihi: 26.05.2017 09:27
Haber Güncellenme Tarihi: 26.05.2017 09:27
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Bursa trafiğine akıllı çözüm

Kent Konseyi tarafından düzenlenen 'Bursa Konuşuyor' toplantısında alternatif ulaşım masaya yatırıldı. Merinos AKKM Uludağ Salonu'nda düzenlenen toplantıya STK temsilcileri ve uzmanlar katıldı. Bursa'da halkın yüzde 80'inin trafikten şikayetçi olduğunu bunu çözmek için gece gündüz çalıştıklarını belirten Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Danışmanı Taha Aydın, "Akıllı trafik kontrol sistemini hayata geçiriyoruz. Bursa Emniyet Müdürlüğü ile birlikte yapacağımız projeyle trafiğin durmasını engellemek istiyoruz. Şu anda ihale aşamasında bir proje. BUTTİM'de bunun merkezi olacak. Aşama aşama şehrin her tarafını kameralarla izlerken, kavşak yönetimini de yoğunluğa bağlı olarak ışıklı sinyalizasyonlarla çözeceğiz. Bu proje çok ciddi bir projedir. Şehir hem asayiş hem trafik yönünden güvenli hale gelecek. Yolda bir kaza veya çalışma varsa, elektronik olarak sürücüleri yönlendireceğiz. Vatandaşlarımız alternatif yollara yönlendirilecek" dedi.

 

 

"NÜFUS YÜZDE 7 ARTARKEN ARAÇ SAYIMIZ YÜZDE 30 CİVARINDA ARTMIŞ"

Emniyet Müdür Yardımcısı Önder Dülger, emniyetin diğer kurumlarla ve vatandaşlarla bir bütün olduğunu, sabahtan akşama kadar devamlı iç içe olduklarını, vatandaşın en fazla emniyetle diyalog kurduğunu ifade etti. Bursa'da Ankara istikametine her gün 40 bin civarında aracın, İstanbul istikametine yaklaşık 55 bin aracın, İzmir istikametine ise yaklaşık 73 bin aracın geçişi olduğunu aktaran Dülger, "Tüm bunların denetlenmesi bizlerin sorumluluğunda. 2012´de 2 milyon 680 bin olan nüfusumuz, bugün 2 milyon 900 bine ulaştı. Araç sayısı ise 600 binden 750 bine çıktı. Şoför sayısı ise 850 binden bir milyona ulaştı. Nüfus yüzde 7 artarken araç sayımız yüzde 30 civarında artmış. Nüfus ve araç sayısı arttıkça daha fazla ölümlü ve yaralanmalı trafik kazası oluyor. En fazla ölümlü kazalar, gece hızın daha fazla yapıldığı, denetimin de az olduğu saatler olan 00 ile 03 arasında oluyor. Bursa´da 500 bin civarında kişi ve kişilere ceza yazıldığını görüyoruz. Neredeyse iki araçtan birisine ceza yazılmış" diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.