Hava Durumu

Bursa trafiğine havadan denetim

10 günlük bayram tatilinin son gününde Bursa Jandarma Komutanlığı ve İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri kentte oluşan 'dönüş yoğunluğunu' helikopterle denetledi.

Haber Giriş Tarihi: 04.09.2017 16:37
Haber Güncellenme Tarihi: 04.09.2017 16:37
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Bursa trafiğine havadan denetim

İçişleri Bakanlığı himayesinde Jandarma Genel Komutanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından ülke genelinde ortaklaşa düzenlenen çalışmalar kapsamında, İl Jandarma Komutanlığı ve İl Emniyet Müdürlüğü trafik ekipleri, bayram sonrası Bursa'da 9'u sabit olmak üzere birçok noktada 20 ekiple hareketli olarak ortaklaşa trafik uygulamaları gerçekleştiriyor.

Kurban Bayramı dönüşü meydana gelebilecek kazaların önüne geçebilmek için İl Jandarma Komutanlığı Trafik Denetleme Şube Müdürü Yarbay Tezcan Aydemir, İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürü Şükrü Solak ve beraberindeki ekipler, jandarmaya ait bir helikopterle havadan denetim yaptı.

Özellikle trafik yoğunluğu olan Bursa'yı İstanbul, İzmir ile Eskişehir ve Ankara'ya bağlayan karayollarını denetleyen ekipler, kural ihlali yapan sürücüleri yer ekiplerine bildirdi. Helikopterden gelen bilgiler üzerine kural ihlalinde bulunan araçları durduran yer ekipleri, sürücülere işlem yaptı.

GÜVENLİ SEYAHAT İÇİN

Yarbay Aydemir, yaptığı açıklamada, tatilin son gününde vatandaşların güvenli bir şekilde evlerine ulaşabilmeleri için denetimlerini titizlikle yürüttüklerini belirterek, "Vatandaşlarımızın dönüşlerinde trafik emniyetlerini ve güvenli seyahat etmelerini sağlamak için emniyet müdürlüğü ekipleri ile beraber gerekli tedbirlerimizi aldık. Bu tedbirleri yerinde görebilmek için helikopterle havadan bu ekiplerimizin kontrolünü yaptık. Yoğunlaşan trafik bölgelerini tespit ederek trafik ekiplerimizi o bölgelere müdahale için görevlendirdik" diye konuştu.

FRENE DEĞİL KURALA GÜVEN

Solak ise trafik akışını havadan ve karadan kontrol ettiklerini ifade ederek, "Hem güzergahtaki yoğunluğu hem de ekiplerimizin durumunu kontrol ettik. Bayram dönüşü başladı. Tüm sürücülerimize 'frene değil kurala güven' sloganımızı tekrarlıyoruz. Kendilerine hayırlı yolculuklar diliyorum" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.