Hava Durumu

Bursa trafiğine yeni yatırım

Bursa'da şehir içi trafiğini rahatlaması adına önemli bir proje hayata geçiriliyor. Yıldırım yönünden gelen araçları Paşa Çiftliği'nin kenarından Yunuseli Yolu'na bağlayacak olan viyadük için 16 Ekim'de ihaleye çıkılacak.

Haber Giriş Tarihi: 04.10.2017 17:30
Haber Güncellenme Tarihi: 04.10.2017 17:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Bursa trafiğine yeni yatırım

Bursa trafiğinin rahatlatılmasına yönelik çalışmaları hayata geçiren Büyükşehir Belediyesi, Ankara-İzmir karayolu ile Yakın Çevre Yolu kullanılmadan şehrin baştan sona geçilmesine imkan tanıyacak yeni bir projede daha ihale aşamasına geldi. Daha önce Hüdavendigar ve Çelebi Mehmet bulvarları takip edilerek Acemler mevkiinde Ankara Yolu'na bağlanan alternatif ulaşımda plan değişikliğine gidildi. Yeni planlamaya göre; Yıldırım'dan yola çıkıp Hüdavendigar ve Çelebi Mehmet bulvarlarını takip eden Bursalılar, Paşa Çiftliği kenarında inşa edilecek 650 metre uzunluğundaki viyadükle Yunuseli Kanalı'na bağlanacak. Böylelikle hem alternatif yolları sıkıntıya sokacak trafik yükü sıfırlanacak hem de şehrin doğusundan batısına kesintisiz ulaşım gerçekleşmiş olacak

Proje için 16 Ekim Pazartesi günü ihaleye çıkılacak.

YATIRIM BÜTÇESİNİN YÜZDE 70'İ ULAŞIMA

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, kent içi ulaşım sorununu en aza indirmek amacıyla yatırım bütçesinin yüzde 70'inden fazlasını ulaşım yatırımlarına ayırdıklarını hatırlatarak, yapılacak Yunuseli viyadüğünün Ankara yolundaki yoğunluğu önemli ölçüde azaltacağını söyledi. Proje tamamlandığında Yıldırım'dan yola çıkan vatandaşlarımız, yeni açtığımız Hüdavendigar Bulvarı ve Çelebi Mehmet Bulvarı'ndan Paşa Çiftliği kenarından viyadükle Yunuseli Kanalı'na geçecek. Buradan da Recep Tayyip Erdoğan Bulvarı'na bağlanma imkanı bulacak" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.