Hava Durumu

Bursa ulaşımıyla ilgili flaş kararlar! Fiyat sabitlendi!

Bursa Büyükşehir Belediyesine ait BURULAŞ ve Özel Halk Otobüsleri arasında imzalanan protokol anlaşması töreninde konuşan Başkan Alinur Aktaş, "Toplu Taşıma Şoförü Belgesi olmayan, bu eğitimi almayan kişiler direksiyon başına geçemeyecek" dedi. Protokol kapsamında yolcu başı fiyat ise 2.10 TL olarak belirlendi.

Haber Giriş Tarihi: 09.05.2018 11:47
Haber Güncellenme Tarihi: 09.05.2018 11:47
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Bursa ulaşımıyla ilgili flaş kararlar! Fiyat sabitlendi!

Bursa Büyükşehir Belediyesi ve Bursa Özel Halk Otobüsçüleri Odası arasında şehrin batı tarafında çalışan 300 araç için protokol anlaşması yapıldı.  Yapılan anlaşmada, özel halk otobüsü şoförlerinin fiyat konusunda yaşadıkları sıkıntı giderilerek sabit fiyat uygulamasına geçildi. Uygulama kapsamında otobüse binen, indirimli, ücretsiz, aktarmalı ve normal ücretli yolcu ayrımı gözetmeksizin yolcu başı 2.10 TL fiyat belirlendi.

YENİ İNDİRİM GELECEK

Protokol anlaşması programında konuşan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı ve BURULAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Alinur Aktaş, "Şehrin batı tarafında çalışan 300 otobüs için taraflarla yaptığımız bu anlaşma ile öncelikle şoförlerin yaşadığı fiyat sorununu çözeceğiz. Ulaşımda rahatlatıcı bir etkisi olacak olan anlaşma ile Bursalılar daha rahat bir toplu taşıma imkanına ulaşırken, geçmişte yaşanan engelli ve yaşlı yolcularımızın mağdur olma durumunu ortadan kaldıracağız. Belediyeler icraatlarını yapmak için sürekli olarak zam yaparken biz ulaşıma ve suya indirim yaptık. Gerekli rakam hesaplamalarının ardından ulaşıma tekrar bir indirim yapacağız" diye konuştu.

SİVİL DENETİM ARTACAK

Sistemin doğru işleyebilmesi için sürekli olarak revize edilmesi ve denetlenmesi gerektiğini vurgulayan Başkan Alinur Aktaş, "Bundan sonra sivil denetimi arttıracağız. Kimse tehdit olarak algılamasın, sivil denetimlerle vatandaşımızın huzurunu koruyacağız. Bu anlaşmayla özel halk otobüslerinden beklentilerimiz ise eskimiş olan otobüslerin bir an önce yenilenmesi ve şoförlerimizin empati kurarak yolculara karşı güleryüzlü olmasıdır. Bu süreçte artık çok ciddi cezalar getirdik. Kimse engelli ve yaşlı vatandaşlarımızı mağdur edemez. 'Toplu Taşıma Şoförü Belgesi' olmayan, bu eğitimi almayan kişiler direksiyon başına geçemeyecek" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.