Hava Durumu

Bursa Ulu Cami'de Mehmetçik'e dua

Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından, Suriye'nin Afrin bölgesinde PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ'a mensup teröristleri etkisiz hale getirmek üzere başlatılan "Zeytin Dalı Harekatı"nın zaferle sonuçlanması için Bursa Ulu Cami'de kılınan sabah namazında Mehmetçik'e dua edildi.

Haber Giriş Tarihi: 21.01.2018 09:46
Haber Güncellenme Tarihi: 21.01.2018 09:46
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Bursa Ulu Cami'de Mehmetçik'e dua

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) Afrin'deki terör örgütü mensuplarına yönelik "Zeytin Dalı Harekatı" adıyla başlattığı harekat nedeniyle tüm din görevlilerine bir mesaj göndermişti. Erbaş mesajında, "Vatanımızı ve huzurumuzu tehdit eden terör yapılanmalarına karşı, kahraman güvenlik güçlerimizin başlattığı Afrin/sınır ötesi harekatının zaferle sonuçlanması için bu akşam bütün camilerimizde yatsı ve sabah namazı öncesi veya sonrası Fetih Suresi okunacak, ordumuza ve milletimize dua edilecektir. Bütün görevlilerimizden söz konusu programı icra etmelerini önemle rica ederim" ifadesini kullanmıştı.

ULU CAMİ DOLDU TAŞTI

Mesajın ardından Türkiye geneli yaklaşık 90 bin camide Fetih Suresi okundu, Mehmetçik'e dua edildi. Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş da Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından, Suriye'nin Afrin bölgesinde PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ'a mensup teröristleri etkisiz hale getirmek üzere başlatılan "Zeytin Dalı Harekatı"nın zaferle sonuçlanması için Bursa Ulu camide kılınan sabah namazına katılarak Mehmetçik'e dua etti.

BİRLİK VURGUSU

Çavuşoğlu, namazın ardından yaptığı açıklamada, "Dün akşam saatlerinde Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatı üzerine Türk Silahlı Kuvvetleri Afrin'de 'Zeytin Dalı Operasyonu'nu başlatmış oldu. Allah ordumuzu muzaffer eylesin.. Operasyon öncesinde Afrin'de yaşayan ve PKK/PYD,YPG baskısından kurtulmak için 370 bin kardeşimiz güvenli sığınak olarak buraya gelmiştir. Bizim bu aşamada millet olarak birlik beraberlik içerisinde olmamız ve bu harekatın arkasında olmamız gerekmektedir" dedi.

BURSALILAR CAMİLERİ DOLDURDU

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ise, "Türkiye'nin dört bir tarafında bütün insanlarımız, askerlerimiz için dua edildi. Bursa halkına çok teşekkür ediyorum, bütün camileri doldurdu ve askerimize duada bulundu" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.