Hava Durumu

Bursa Uludağ Üniversitesi'nden 'asbest' açıklaması! 'Haksız bir saldırıdır'

Bursa Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi rektörlüğünden asbest  iddialarına açıklama geldi. Haberlerin gerçeği yansıtmadığı belirtilen açıklamada, "Üniversite dışından bağımsız akredite bir laboratuvara asbest ölçümü yaptırılmış, ölçüm sonucunda hiçbir numunede asbeste rastlanmamıştır" denildi.

Haber Giriş Tarihi: 08.03.2019 18:58
Haber Güncellenme Tarihi: 08.03.2019 18:58
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Bursa Uludağ Üniversitesi'nden 'asbest' açıklaması! 'Haksız bir saldırıdır'

Rektörlükten, Tıp Fakültesi Hastanesi hakkında bazı internet haber sitelerinde yer alan iddialarla ilgili yazılı bir açıklama yapıldı.

Açıklamada, "Bilimsel hiçbir veriye ve rapora dayanmayan bu haber üniversitemize bir saldırı, itibarsızlaştırma amacını gütmektedir. Çeşitli kurum ve sendikalar tarafından yapılan basın açıklamasında bu habere dayanılarak kurumumuza haksız saldırılarda bulunulmuştur." ifadelerine yer verildi.

Hastanede asbest ile ilişkili herhangi bir söküm ve tadilat işlemi yapılmadığı belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Tadilat işleri başlamadan önce risk analizleri yapılmıştır. Asbest maruziyet riski yoktur. Buna rağmen hastalarımız ve çalışanlarımızın endişeye kapılmamaları için üniversite dışından bağımsız akredite bir laboratuvara asbest ölçümü yaptırılmış, ölçüm sonucunda hiçbir numunede asbeste rastlanmamıştır. Gerçek bilgilere dayanmayan, taraflı haberleri yapan medya kuruluşlarını ve kişileri kınıyoruz."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.