Hava Durumu

Bursa Valiliği'nden 'ölü balık' açıklaması!

Bursa Valiliği, Mustafakemalpaşa'nın Çeltikçi Mahallesi'nde yaşanan balık ölümleriyle ilgili açıklama yaptı. Ölü balıkların Balıkesir'e bağlı Susurluk ilçesi istikametinden geldiği belirtilen açıklamada, "Konu ili ilgili olarak Balıkesir Valiliği Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğüne de bilgi verilmiştir. Ayrıca Tarım ve Orman İl Müdürlüğünce de ölü balıklardan numuneler alınmış olup sonucu beklenmektedir" denildi.

Haber Giriş Tarihi: 03.11.2019 14:09
Haber Güncellenme Tarihi: 03.11.2019 14:09
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Bursa Valiliği'nden 'ölü balık' açıklaması!

 Bursa Valiliği, Mustafakemalpaşa'nın Çeltikçi Mahallesi'nde yaşanan balık ölümleriyle ilgili açıklama yaptı

Açıklamada şu ifadeler yer aldı: 

"Basında yer alan ilimiz Mustafa Kemalpaşa İlçesi Çeltikçi Mahallesindeki balık ölümleri haberine istinaden Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğümüzce yapılan incelemede; İlimize Balıkesir İli Susurluk İlçesinden gelen Susurluk Çayında balık ölümleri olduğu, Çeltikçi Mahallesinde DSİ Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan su seddesinde ölü balıkların toplandığı, Çeltikçi Mahallesi ile Susurluk İlçesi sınırı arasında Bursa İli sınırlarımız tarafında herhangi bir sanayi tesisi olmadığından atıksu deşarjı olmadığı ve ölü balıkların suyun akış yönü olan Susurluk İlçesi istikametinden geldiği, konu ili ilgili olarak Balıkesir Valiliği Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğüne de bilgi verilmiştir. Ayrıca Tarım ve Orman İl Müdürlüğünce de ölü balıklardan numuneler alınmış olup sonucu beklenmektedir.
Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

Çeltikçi Mahallesi'nde oturan vatandaşlar, "Balıkların hepsi ölüyor. Burada bir katliam yaşanıyor. Daha da binlerce balık var derede. Vatandaşın yiyeceği balık zehirleniyor. Buna dur denmesi lazım" diyerek yetkililere çağrı yapmıştı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.