Hava Durumu

Bursa Valiliği uyardı: Evlerinizden çıkmayın

Bursa Valiliği koronavirüs tedbirleri kapsamında evden çıkılmaması konusunda uyarı yaptı. Vali Canbolat, "Kendimizi, sevdiklerimizi ve ülkemizi düşünüyorsak bu dönemde evlerimizden dışarı çıkmayalım. Bu, hepimizin ve ülkemizin geleceği için önemli bir mücadeledir" ifadelerini kullandı.

Haber Giriş Tarihi: 22.03.2020 15:03
Haber Güncellenme Tarihi: 22.03.2020 15:03
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Bursa Valiliği uyardı: Evlerinizden çıkmayın

Bursa Valiliği'nden koronavirüs tedbirleri kapsamında evden çıkılmaması konusunda uyarı açıklaması geldi. 

Vali Yakup Canbolat imzalı açıklamada şu ifadeler yer aldı: 

"Birçok ülkede olduğu gibi ülkemizde de insan hayatı açısından son derece tehlikeli olan yeni tip Coronavirüs salgını nedeniyle her geçen gün vaka sayısı ve can kaybı artmaya devam etmektedir.

Başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere İçişleri Bakanlığımız, diğer bakanlıklarımız ile Valiliğimizce sürekli tedbirler alınmakta ve alınan bu tedbirler siz değerli vatandaşlarımızla paylaşılmaktadır.

Sağlık Bakanlığımızın açıkladığı 'Koronavirüs Tehdidine karşı 14 kural'a kesinlikle uyulması ve zorunlu olmadıkça evlerden dışarı çıkılmaması virüsün yayılmasını engellemek adına yapılacak en önemli aşamalardı.

Covid-19 salgınında en büyük risk grubu 65 yaş ve üzeri, bağışıklık sistemi düşük, kronik akciğer hastalığı, astım, KOAH, kap-damar hastalığı, böbrek, hipertansiyon ve karaciğer hastalığı olanlar ile bağışıklık sistemini bozan ilaç kullanan insanlarımızdır.

Bu doğrultuda İçişleri Bakanlığımızın genelgesi ile 65 yaş ve üzerindeki vatandaşlarımızın ile kronik rahatsızlığı olanların evden dışarı çıkmaları yasaklanmıştı. Tedbirli olmak hem kendimiz hem de toplum sağlığı için önemli bir zarurettir.

Kendimizi, sevdiklerimizi ve ülkemizi düşünüyorsak bu dönemde evlerimizden dışarı çıkmayalım. Bu, hepimizin ve ülkemizin geleceği için önemli bir mücadeledir.

Desteğiniz için teşekkür ederim."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.