Hava Durumu

Bursa Valisi Canbolat'tan '15 Temmuz' mesajı

Bursa Valisi Yakup Canbolat, "15 Temmuz Demokrasi Ve Milli Birlik Günü" mesajı yayınladı.

Haber Giriş Tarihi: 14.07.2020 15:57
Haber Güncellenme Tarihi: 14.07.2020 15:57
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Bursa Valisi Canbolat'tan '15 Temmuz' mesajı

Vali Canbolat'ın açıklaması şu şekilde:

"Bugün, devletimizin varlığını, milletimizin birliğini ve beraberliğini hedef alarak devletimizin bekasını parçalamaya yönelik, Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ) tarafından gerçekleştirilen 15 Temmuz hain darbe girişiminin dördüncü yılında, milletçe tek yürek olup eşine az rastlanır bir kahramanlık destanı yazmış olmanın onur ve gururunu hep birlikte bir kez daha idrak etmenin mutluluğunu yaşamaktayız.

15 Temmuz hain darbe girişimi, ülkemizin tarihi boyunca yaşadığı, demokrasimize kast eden en büyük ihanetlerden birisi olarak tarihimize geçmiştir.

15 Temmuz gecesi, devlet kurumlarımızın içerisinde, devletimizden maaş alan hainler ve işbirlikçileri, milletimize, Cumhurbaşkanımıza, Türkiye Büyük Millet Meclisimize ve hükümetimize karşı haince ve alçakça bir darbe girişimine kalkışmışlardır.

O gece, dış mihrakların cesaretlendirmeleri ile içimize sızmış hainler sinsice planlarını uygulamaya çalışmış, tarih boyunca hür ve bağımsız yaşayan milletimizi esaret altına almaya, vatanımızı parçalayarak dış güçlere teslim etmeye çalışmışlardır.

Ancak, alçakça darbe girişiminde bulunmaya çalışan hainlerin unuttuğu bir husus vardır ki; esarete yüzyıllar boyunca boyun eğmemiş Türk Milletinin Malazgirt gibi, Çanakkale gibi, Sakarya gibi adını tarihe altın harflerle yazdırdığı zaferlerinin olduğudur.

O gece, başta Rabbimizin inayeti, sonra Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın cesareti ve çağrısı ile meydanlara çıkan kahraman milletimiz, minarelerimizden yükselen sala sesleriyle dünyada eşine rastlanılmaz bir cesaretle kalkışmacı hainlere gereken dersi vermiş, bayrağımızın indirilemez, ezanımızın susturulamaz olduğunu o gece tüm dünyaya duyurmuştur.

Türk Milleti, her sayfası kahramanlık öyküleriyle dolu şanlı tarihinden aldığı güç ve kuvvetle, dünya arenasında sonsuza kadar var olmaya devam edecektir.
Ülke olarak önümüze koyduğumuz hedefleri tek tek gerçekleştirerek, dünyada güçlü Türkiye'nin inşasında hepimiz üzerimize düşen vazifeyi en iyi şekilde yerine getireceğiz.

Rengini şehitlerimizin kanından alan ay yıldızlı bayrağımız dalgalanmaya ve minarelerden ezan sesleri yükselmeye devam ettikçe, tarihe ismimizi altın harflerle yazdırmayı sürdüreceğiz.

Bu duygu ve düşüncelerle; birlik ve beraberliğimizin sonsuza kadar daim olması ve ülkemizin bu tür ihanetlerle bir daha karşılaşmaması dileğiyle, 15 Temmuz gecesi devletimizin bekası için canlarını feda ederek, şehadet şerbeti içen aziz şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi minnetle, saygıdeğer ailelerini şükranla anıyor, milli iradeye ve demokrasimize sahip çıkan Aziz Milletimizi ve Bursalı vatandaşlarımızı saygıyla selamlıyorum."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.