Hava Durumu

Bursa Valisi Küçük: '2 milyon 850 bin az, hedefimiz 5 milyon'

Bursa'nın geçen yıl 2 milyon 850 bin turist ağırladığını belirten Vali İzzettin Küçük, "İçinde her türlü güzelliği barındıran bir şehir için bu rakam az. 2020 yılında hedefimiz Bursa'da 5 milyon turist ağırlamak" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 16.04.2018 16:56
Haber Güncellenme Tarihi: 16.04.2018 16:56
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Bursa Valisi Küçük: '2 milyon 850 bin az, hedefimiz 5 milyon'

Bursa'da 42. Turizm Haftası dolayısıyla Orhangazi Parkı'nda etkinlik düzenlendi. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan programda, Hacivat Karagöz ve kılıç kalkan gösterileri sunuldu, Osmanlı dönemi giysilerinden oluşan bir defile gerçekleştirildi ve mehteran takımı konser verdi. Bursa Valisi İzzettin Küçük, burada yaptığı konuşmada, Bursa'nın Türkiye'nin önde gelen turizm ve sanayi kentleri arasında yer aldığını söyledi.

MÜSTESNA ŞEHİR

Bursa'nın tarihi eserlerinin yanı sıra doğasıyla da önemli bir turizm potansiyeli olduğunu dile getiren Küçük, "Bursa geçen yıl 2 milyon 850 bin turisti ağırladı. İçinde her türlü güzelliği barındıran bir şehir için bu rakam az. 2020 yılında hedefimiz Bursa'da 5 milyon turist ağırlamak. Bir de bu kentin ahlaki ve geleneksel değerleri var. Atalarımızdan kalan değerler var. Bir binayı yapmak belki 10 yıl sürebilir ama edep ve adap sahibi olmak nesiller boyu göre göre olan şeylerdir. Bu anlamda Bursa müstesna bir şehirdir" dedi.

SAHİP ÇIKACAĞIZ

Küçük, Bursa'da turizmi geliştirmek için birçok şey yapıldığını ve bu yöndeki çalışmaların devam edeceğini belirterek, "Bugün dünyada turizmden çok para kazanan şehirlere bakın, o kentlerde halk şehrine sahip çıkıyor. Bu çok önemlidir. Her şeyiyle şehrimize sahip çıkacağız" ifadesini kullandı.

BAŞIMIZIN TACI

Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş da Bursa'nın turizmden daha çok pay alması gerektiğini vurgulayarak, "Osmanlının kurulduğu ve ayağa kalktığı, şimdi de Türkiye'nin 4. büyük şehriyiz. Bu güzelliği daha da yükseltmemiz gerekiyor. Yatırımlar var ama yeterli değil. Turist bizim başımızın tacıdır. Bize misafir olanlara iyi davranmamız gerekiyor" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.