Hava Durumu

Bursa Valisi Küçük: Mutlu yuvalarımız artıyor

Bursa'da Mutlu Yuva Derneği'nin yardım gecesine katılan Vali İzzettin Küçük, "Geçen yıl 12 olan mutlu yuvamızın sayısı 16'ya çıktı. Bu yuvalarda 80 evladımız barınmakta ve hayata güçlü bir şekilde hazırlanmaktadır" diye konuştu.

Haber Giriş Tarihi: 04.05.2018 16:49
Haber Güncellenme Tarihi: 04.05.2018 16:49
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Bursa Valisi Küçük: Mutlu yuvalarımız artıyor

Mutlu Yuva Derneği, bakıma muhtaç, yetim ve risk altındaki çocukları topluma kazandırmak amacıyla bir yardım gecesi düzenledi. Hayata üreten bireyler kazandırmak amacıyla düzenlenen toplantıya, Vali İzzettin Küçük, Mutlu Yaşam Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Profesör Dr. Mehmet Emin Ay, Başkan Yardımcısı Hasan Hüseyin Sarı, Başkan Yardımcısı Veysel Bakgör, yönetim kurulu üyeleri ve hayırseverler katıldı.

YENİ BİR HAYATA KAVUŞUYORLAR

Toplantıda konuşan Vali İzzettin Küçük, "Çocuklarımızın daha iyi şartlarda yaşayacağı, mutlu yuvaları kurmak ve bu yuvalara destek olmak vicdani sorumluluğumuzdur. Sizlerin desteği ile kimsesiz çocuklarımız yeni ve düzenli bir hayata kavuşuyor" dedi.

YENİ YAŞAM ALANI

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü ve Mutlu Yuva Derneği'nin hayata geçirdiği ortak proje ile kimsesiz ve korunmaya muhtaç çocuklara yeni yaşam alanlarının oluşturulduğuna dikkat çeken Vali Küçük, "Kalabalık yurt hayatının getirdiği olumsuz şartları iyileştirmek, başta manevi eğitimleri olmak üzere, çocukların ev ortamını yaşayarak,  komşuluk ve mahalle olgusunu öğrendiği, toplumla iç içe yaşayarak sosyal yaşamın sorumluluklarını öğrendiği ve hayata üreten bireyler olarak katılmalarının sağlandığı mutlu yuvalar bu proje ile hayata geçti" ifadelerini kullandı.

'MUTLU YUVA'LAR ÇOĞALIYOR

Hayırseverlerin bu tarz toplantılara katılarak destek olmasının önemine de değinen Vali Küçük, "Geçen yıl 12 adet mutlu yuvamız vardı. Düzenlenen bu organizasyonlar ile mutlu yuva sayımız 16'ya çıktı. 16 mutlu yuvada 80 evladımız barınmakta ve hayata güçlü bir şekilde hazırlanmaktadır. Her yemekten sonra bereket oluyor, bu yemeklerin böyle bir bereketi var" diye konuştu.

BAĞIMLILIKLA MÜCADELE

Bağımlılıkla mücadele konusunda çalışmaların da hızla sürdüğüne vurgu yapan Vali İzzettin Küçük şöyle konuştu: "Biz, çocuklar neden madde bağımlısı oldu, niye suça bulaştı, o izi sürüyoruz. Yapılan çalışmalar neticesinde geldiğimiz son nokta şu; ya ailesiz çocuklar ya da ailesi olup da umursanmayan, ilgi alaka görmeyen, sevgi görmeyen çocuklar maalesef bu olumsuzluk tablosunun hedef tahtası oluyorlar.  Yaptığımız iş sadece kimsesiz çocukları korumak değil kendi çocuklarımızı da zırha büründürmektir. Kendi çocuklarımızın geleceğini teminat altına almaktır. Kısacası sevgi, şefkat ve merhamet ile büyüyen çocuklar gelecek nesillerin teminatıdır."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.