Hava Durumu

Bursa Valisi'nden seçim açıklaması: 'Gözlemlerime göre gerginlik olmayacak'

Bursa'da seçmen sayısının 2 milyon 100 bin civarında olduğunu belirten Vali Küçük, seçim güvenliğiyle ilgili çalışmalarının da tüm hızıyla sürdüğünü söyledi. Küçük, "Elektrik kesintisi, trafo ve benzeri sıkıntıların yaşanmaması için her şeyi şimdiden planlıyoruz" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 15.05.2018 16:02
Haber Güncellenme Tarihi: 15.05.2018 16:02
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Bursa Valisi'nden seçim açıklaması: 'Gözlemlerime göre gerginlik olmayacak'

Bursa Gazeteciler Cemiyeti'nin Mayıs ayı yönetim kurulu toplantısına konuk olan Bursa Valisi İzzettin Küçük, seçim güvenliğine ilişkin olarak Bursa'da yapılan çalışmaları anlattı.  Basın Kültür Sarayı'ndaki BGC Yönetim Merkezi'nde Nuri Kolaylı başkanlığında gerçekleşen yönetim kurulu toplantısında açıklamalarda bulunan Bursa Valisi İzzettin Küçük, "Bilindiği gibi seçim ve oy kullanma işlemleri, yargının kontrolünde gerçekleşecek. Mülki idare yetkili. Bütün konular hâkim denetiminde ve gözetiminde olacak" dedi.

TAHMİNİ SEÇMEN SAYISI

Kesin sandık listelerinin henüz açıklanmadığını, ancak Bursa'da 6 bin civarında sandık olacağını tahmin ettiğini ifade eden Bursa Valisi İzzettin Küçük, seçmen sayısının da 2 milyon 100 bin civarında olacağını kaydetti. Seçmenin büyük bölümünün polis yetki alanında, 200 - 250 bin arasındaki seçmenin de jandarma bölgesinde oy kullanacağını bildiren Vali İzzettin Küçük, açıklamalarını şöyle sürdürdü;

"Tahminen 1 milyon 850 bin seçmenimiz polis bölgesinde. Kesin rakamlar yakında açıklanacak. Önemli olan alınan önlemler. İnsanların güven içinde seçim çalışmalarını temin etmek ve oy kullanılmasını, sağlıklı olarak sayımını sağlamak en önemli yükümlülüğümüz. Oy verme günü hiçbir sıkıntıma mahal vermemek için bütün tedbirlerimizi alıyoruz. Elektrik kesintisi, trafo ve benzeri sıkıntıların yaşanmaması için her şeyi şimdiden planlıyoruz. Ceza ve tutukevlerindeki vatandaşlarımızın listesi ile evlerinde bakım gören hasta ve muhtaçların listelerini oluşturuyoruz. Bu vatandaşlarımızın sorunsuz olarak oylarını kullanmaları için gerekli tedbirleri alıyoruz. Ayrıca, seçim günü belirli yasaklar olduğu biliniyor. Okul kantinlerini kapalı tutma kararı aldık. Okullardaki kamera sistemlerini inceliyor ve aksaklık varsa düzeltilmesi için teknik çalışmaları yaptırıyoruz. Şu anda bakım çalışmaları devam ediyor. Eksiklik ve aksaklıklar gideriliyor.

Bursa'da sakin bir seçim atmosferi var. Hiçbir gerginlik yaşanmıyor. Ramazan boyunca da bu sakinliğin devam edeceğini düşünüyorum. Gözlemlerime göre Bursa'da gergin bir seçim olmayacak."

"HUZUR ORTAMI KORUNMALI"

BGC Başkanı Nuri Kolaylı'nın sıra Başkanvekili Fuat Kars, Başkan Yardımcıları Hakan Işıkkent, İhsan Altıkardeş, Yönetim Kurulu üyeleri Ahmet Kundakçı, Ersin Yıldıran, Hülya Saatçi, Mehmet Ali Ekmekçi, Musa Öztürk, Ruhi Berber, Ali Ufuk Alıntaş ve BGC Genel Sekreteri Sinan Tunç ile BGC İdare Müdürü Sedef Işıkkent'in yer aldığı toplantıda Bursa'nın bir huzur kenti olduğunu ifade eden Vali İzzettin Küçük, şöyle devam etti; "Bursa duygusal bir şehir değil. Olay anında o anın ateşiyle, sıcaklığıyla tepki veren bir şehir değil. Geleceği gören ve ona göre davranan bir şehir. Bu çok önemli bir özellik. Sadece toplumların hayatında değil, insan hayatında da iki adım, üç adım sonrasını düşünen ve ona göre hareket eden bir anlayış hakim olmalıdır. Bu tür insanlara şiddetle ihtiyacımız var.

TİTİZLİKLE KORUYACAĞIZ

Bursa bir sanayi şehri, yatırım şehri. Bu anlamda sermayenin en çok sevdiği ve ihtiyaç duyduğu şey güven ortamıdır. Bursa bu güven ortamını en üst seviyede sağladığı için yerli ve yabancı yatırımcıların gözdesi olmaktadır. Bursa'da yoğun yabancı sermeye var, yabancı ortaklıklar var. Huzur ortamının Bursa'da devam etmesi, bu açıdan diğer şehirlerden çok daha önemli. Bursa'nın bu niteliğini hepimiz titizlikle koruyacağız"

SURİYELİLERİN DURUMU

Bursa'daki Suriyeliler hakkında bilgi de veren Vali izzettin Küçük, Bursa'da 130 bin civarında Suriyeli göçmen olduğunu vurguladı.

Bursa'da Türk vatandaşlığına geçen Suriyeli sayısının ise yaklaşık 300 - 400 kişi olduğuna dikkat çeken Vali İzzettin Küçük, "Öğretmen, doktor, mühendis olanlar veya Bursa'da yatırım yapan Suriyeliler Türk vatandaşı oldu. İnsanlar arasında hiçbir ayrım yapmıyoruz ama bazı Avrupa ülkeleri bu ayrımı yapıyor ve özellikle sermaye sahibi Suriyelileri hemen ülkesine alarak vatandaşlık veriyor. Adeta Türkiye'den kaçırıp götürdükleri akademisyenler, doktorlar, sermaye sahipleri olduğunu biliyoruz. Biz de başvurularda önceliği bu insanlara veriyoruz" dedi.

TRAFİK SORUNU AZALIYOR

Sohbet ortamında gerçekleşen BGC Yönetim Kurulu toplantısında Bursa'nın trafik sorunun da gündeme geldi.  Trafikte yüzde 17'lik bir iyileşme sağlandığını ve iyileşmenin devam etmesi için yoğun çaba gösterildiğini ifade eden Vali izzettin Küçük, şunları söyledi:

"Yapılan ölçümler, son dönemde yapılan çalışmalarla birlikte trafikte yüzde 17'lik iyileşme sağlandığını gösteriyor. Daha almamız gereken çok mesafe var. Belediye bugün yeni ulaşım mastır sunumunu yapacak. İyileşmeyi yüzde 30 seviyesine çıkaracağız. İlk etapta daha ileriye gitmemiz zor. Metro yatırımlarının artması gerekiyor, sene sonuna doğru bu adımların atılmasını bekliyoruz.

YETERLİ Mİ, DEĞİL ELBETTE...

Trafikte bir düzelme olduğu herkesçe biliniyor. Yeterli mi, değil elbette. Trafik sorunu, 25 - 30 yıl önce başlayan ve bugüne gelen bir sorun. 1-2 yılda oluşmuş bir problem değil. Yeni şeritler, yeni viyadükler, yol genişletme, kaldırım düzenleme, trafik polisleri, MOBESELER, bunların hepsi yapılıyor.  Yaklaşık 1,5 ay önce MOBESELER yeniden devreye girdi ve aşırı hız ile trafik ışıklarına uyulmaması konularında ceza uygulanmaya başlandı. Bir düzelme sürecinin içindeyiz. Trafikte kötüleşme durdu ve iyiye doğru bir gidiş başladı. Fazla para harcamadan, büyük yatırımlar yapmadan bu düzelmeler sağlanıyor. Ama bunun da bir sınırı var.

İYİLEŞME SÜRECİNE GİRDİK

"Ayrıca kent içi toplu ulaşımda verilmiş bazı haklar var. Özellikle özel otobüsler ve minibüsler konusunda. Bu hakların bırakın geri alınmasını, dönüştürülmesi bile uzun bir süreç. Kimsenin yasal hakkına olumsuz bir müdahale olmadan, kanunlar ve vicdan çerçevesinde, insanımızı üzmeden çözümler üretmeliyiz. Gömleğinizin düğmesi aşağıdan yanlış iliklediğinizde, üste geldiğinizde ne yapacağınızı şaşırıyorsunuz. Ama tekrar söylüyorum, bir iyileşme sürecine girdik, bu süreci sürdürmede kararlılıkla çalışıyoruz."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.