Hava Durumu

Bursa ve Adana'daki olaylara Bakanlık'tan açıklama geldi

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından, Bursa ve Adana'da engelli vatandaşlarla ilgili mağduriyet olaylarına yönelik yapılan açıklamada, bu davranışları sergileyenlerin en ağır cezaları almaları için her iki olayın da yakından izleneceği belirtildi.

Haber Giriş Tarihi: 15.01.2018 13:29
Haber Güncellenme Tarihi: 15.01.2018 13:29
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Bursa ve Adana'daki olaylara Bakanlık'tan açıklama geldi

Bursa'da yürüme engelli kadının otobüse alınmaması, Adana'da ise işitme engelli gencin otobüste darp edilmesi haberleri üzerine Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'ndan sert bir açıklama geldi.

Bakan Fatma Betül Sayan Kaya'nın talimatıyla her iki olay için de soruşturma başlatıldığı kaydedilen açıklamada, "Adana'da şiddete maruz kalan engelli vatandaşımızın tedavi süreci yakından takip edilmektedir. Bursa'da gerçekleşen olayda ise engelli vatandaşı araca almayan özel halk otobüsüne Bakanlığımızca da idari para cezası kesilmiştir. Bu çirkin olaylara maruz kalan iki engelli vatandaşımıza Bakanlığımızın uzman personeli tarafından psikososyal destek sağlanacaktır" ifadelerine yer verildi.

Açıklamada, engelli vatandaşlara yönelik durumun kabul edilemeyeceği, bu davranışları sergileyenlerin en ağır cezaları almaları için her iki olayın da yakından izleneceği vurgulandı.

NE OLMUŞTU?

BURSA

Bursa'nın Osmangazi ilçesi Hürriyet Mahallesi'nde oturan yürüme engelli 47 yaşındaki Necla D., B46 hat numaralı özel halk otobüsüne alınmadı. Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne giden otobüsün şoförünün, diğer yolcuları alıp, Necla D.'yi almadan duraktan ayrılması, büyük tepkiye neden oldu.

ADANA

Olay Adana'nın Seyhan ilçesi Reşatbey Mahallesi Gazipaşa Bulvarı'nda meydana geldi. Evine gitmek için minibüse binen konuşma engelli genç, henüz bilinmeyen bir nedenle 3 kişiyle tartışmaya başladı. Olayın büyümesi üzerine 3 kişi, yumruk ve tekmelerle engelli genci, diğer yolcuların gözleri önünde feci şekilde dövdü.

 

 

 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.