Hava Durumu

Bursa vekili Erkan Aydın: Çiftçinin zararı karşılanacak mı?

CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın, Karacabey ve Yenişehir'de etkili olan sağanak yağışlar yüzünden binlerce dönüm tarım arazisinin zarar görmesini Meclis'e taşıdı. Aydın, "Yoğun yağıştan etkilenen çiftinin zararının tanzim edilmesi için bir çalışma başlatıldı mı?" diye sordu.

Haber Giriş Tarihi: 20.06.2019 14:29
Haber Güncellenme Tarihi: 20.06.2019 14:29
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Bursa vekili Erkan Aydın: Çiftçinin zararı karşılanacak mı?

CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın, Karacabey ve Yenişehir'de etkili olan sağanak yağışlar yüzünden binlerce dönüm tarım arazisinin su altında kalarak büyük bir zarara sebep olmasını TBMM gündemine taşıdı. Aydın, "Yoğun yağıştan etkilenen çiftinin zararının tanzim edilmesi için bir çalışma başlatıldı mı?" diye sordu.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'ye verdiği yazılı soru önergesinde son günlerde etkili olan yağışların Yenişehir İlçesi; Cihadiye, Karasıl, Çeltikci, Kozdere, Kurtuluş, Yenigün, Ulucami ve Barçın mahallerindeki yoğun yağış biber, fasülye,mısır ekili alanlara zarar verdiğini belirten Aydın, her iki ilçede de geniş çapta tarım  arazisinin zarar gördüğünü belirtti.

"MAĞDUR OLAN ÇİFTÇİNİN DESTEKLENMESİ İÇİN BİR PLANLAMANIZ VAR MI?"

Aydın, Bakan Pakdemirli'ye şu soruları yöneltti:

"Yoğun yağıştan etkilenen çiftçinin zararının tanzim edilmesi için bir çalışma başlattınız mı? Karacabey ve Yenişehir İlçeleri'nde zarar gören çiftçiye ne zaman ne kadar destek sağlayacaksınız? Bu konuda bir hazırlığınız bulunmakta mıdır? Bursa genelinde tam olarak kaç dönüm arazi zarar görmüştür? İthalata dayalı tarım politikaları nedeniyle zor günler geçiren, aşırı yağışlarla birlikte daha da mağdur olan çiftçinin desteklenmesi için bir planlamanız bulunmakta mıdır?"

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.