Hava Durumu

Bursa vekilinden kanun önerisi: 'Kadınlar da askerlik yapabilsin'

MHP Bursa Milletvekili Hidayet Vahapoğlu, dünyada birçok ordunun kadınları da istihdam ettiğini belirterek, yeni çıkan askerlik kanununda düzenleme yapılmasını istedi. Yasaya bir esneklik getirilerek, talep halinde kadınların da er, astsubay, yedek astsubay ya da yedek subay olarak askerlik yapabileceği hükmü konulabileceğini söyleyen Vahapoğlu, "Türk kadınlarına güvenin" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 24.05.2019 12:48
Haber Güncellenme Tarihi: 24.05.2019 12:48
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Bursa vekilinden kanun önerisi: 'Kadınlar da askerlik yapabilsin'

Askerliği 6 aya düşüren, bedelliyi sürekli kılan yeni askerlik kanunu teklifi görüşmesinde kadınların da askere alınması önerisi gündeme geldi.

MHP Bursa Milletvekili Mustafa Hidayet Vahapoğlu, teklifte "Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan her erkek askerlik hizmeti yapmaya mecburdur." maddesinin yer aldığını belirterek, bir esneklik getirilerek talep halinde kadınların da er, astsubay veya yedek subay olarak askerlik yapmasına imkan sağlanmasını istedi. Vahapoğlu "İstiklal Harbi'mizin kazanılması dâhil olmak üzere, kadının sistemin dışında tutulduğu hiçbir çalışmada mükemmelliğe ulaşılamamıştır. Şu anda dünyada birçok ordu, kadını istihdam etmektedir er olarak, rütbeli olarak . Buraya bir esneklik getirilerek, talep hâlinde bayanların da er, astsubay, yedek astsubay ya da yedek subay olarak askerlik yapabileceği hükmü konulabilir diye düşünüyorum. Tartışılmasını da talep ediyorum. Milli Savunma Bakanlığının sayın yetkilileri; eğer reform yapacaksak, eğer reformdan söz edeceksek buraya 'bayan'ı eklememiz lazım. Türk kadınına güvenelim. İstiklal Harbi'nde kadınlarımız cepheye gitmeye başladıktan sonra başarı kesinleşmiştir. Gitmek isteyen kadını askere alalım" dedi.

İSMET YILMAZ: ÜZERİNDE DÜŞÜNÜLMESİ GEREKEN BİR KONU

Eski Savunma Bakanı, şimdi Milli Savunma Komisyonu Başkanı olan İsmet Yılmaz, Vahapoğlu'nun teklifinin bundan sonra muhakkak üzerinde düşünülmesi gereken bir konu olduğunu söyledi, "İnşallah, olmaz ama son raddeye geldiğinde kadını erkeği, çoluğu çocuğu yoktur, herkes vatan savunmasında kendisine düşen görevi yerine getirir diyoruz ama üzerinde biraz daha çalışılacaktır inşallah" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.