Hava Durumu

Bursa'ya 100'den fazla okul açılacak

Bursa'da 16 okul için yıkım kararı verilmesi gündemdeki yerini korurken, Vali İzzettin Küçük bu sene kente 100 yeni okul kazandırılacağını kaydetti

Haber Giriş Tarihi: 08.09.2017 17:24
Haber Güncellenme Tarihi: 08.09.2017 17:24
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Bursa'ya 100'den fazla okul açılacak

Vali İzzettin Küçük, 2017-2018 eğitim ve öğretim döneminin başlamasına sayılı günler kala, eğitimin paydaşlarıyla bir toplantı yaptı. Kurum müdürleri ve muhtarların hazır bulunduğu toplantıda konuşan Vali Küçük, "Bursa'da milli eğitim camiası olarak büyük bir okullaşma hamlesi içerisindeyiz. Şu an hali hazırda 50'ye yakın yapımı devam eden okulumuz var. İhale ve proje safhasında olduğumuz okullarımız var. İnşallah bu sene 100'den fazla okulumuzu Bursa'mıza kazandıracağız. Bunun yanında malum bölgemiz deprem riski taşıyan bir bölge ve bizlerde bununla ilgili 2015 yılında okullarımızın depreme dayanıklılığı ile alakalı ilgili kuruma müracaatta bulunduk. Bunun sonuçları da geçtiğimiz hafta elimize ulaştı. 13 okulumuza yıkım kararı geldi. Bizler gerekli çalışmaları yaparak öğrencilerimizin en az sıkıntı ile bu süreci atlatmalarını sağlayacağız. Ancak şu unutulmamalı deprem geldiği zaman şu veya bu gibi bahaneleri dinlemez arkadaşlar. Bizler bu yavrularımız için her türlü güvenlik ortamını hazırlamalıyız. Bunu da el birliği ile gerçekleştireceğiz. Okulumuz sağlam olacak, çevresinde herhangi bir madde satımı ve kullanımı yapılmayacak. Bunun polisiye kısmını biz halledeceğiz. Fakat velilerimiz, muhtarlarımız velhasıl toplum olarak birlikte hareket etmeliyiz. Yarınlarımızın teminatı gençlerimiz günlük polemiklere ve çıkar ilişkilerine kurban gitmesin. Şimdi birlik zamanı" diye konuştu.

Yazarımız Gül Kolaylı, "Riskli okullar yıkılıyor!" başlıklı yazısında bu konuyu ele alarak, Türk Eğitim Sen 2 No'lu Şube Başkanı Selçuk Türkoğlu ve CHP Bursa Milletvekili ve Parti Meclisi Üyesi Orhan Sarıbal'ın açıklamalarına yer verdi.

Yazısında velilerin endişelerine yer veren Kolaylı, velilerin bir bilinmezlikle karşı karşıya olduğunu belirterek, yıkımların tatil döneminde olması gerektiğine vurgu yaptı.

 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.