Hava Durumu

Bursa'ya beklenen kar geliyor mu? Hafta sonu hava durumu nasıl olacak?

Bursa'nın yüksek kesimlerinde etkili olan kar yağışı merkeze geliyor. Meteoroloji'nin günler öncesinden uyarısını yaptığı kar yağışının, bugün akşam saatlerinde kentte etkili olması bekleniyor. Yağışın gece boyunca sürmesi ve yarın öğlen saatlerinde şehri terk etmesi öngörülüyor.

Haber Giriş Tarihi: 07.02.2020 17:02
Haber Güncellenme Tarihi: 07.02.2020 17:02
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Bursa'ya beklenen kar geliyor mu? Hafta sonu hava durumu nasıl olacak?

Hafta başında Meteoroloji'nin yaptığı kar yağışı tahminleri Bursa'da tutmadı. Perşembe gününden itibaren 4 gün boyunca etkili olması beklenen yağış, yüksek kesimlere yağdı ancak merkeze uğramadı. Dün akşam saatlerinde yer yer sulu kar şeklinde etkili olan yağış, bugün yerini güneşli bir havaya bırakırken sıcaklık da 4 dereceye ulaştı. 

Meteoroloji'nin hava tahminlerinde ise bu akşam için kar yağışı görülüyor. Saat 18.00'dan sonra yağması beklenen karın, yarın 15.00'da şehri terketmesi bekleniyor. Hava sıcaklığının ise gece itibarıyla eksi derecelere düşmesi öngörülüyor.

HAFTA SONU HAVA NASIL OLACAK?

Bursa'da hafta sonu ise parçalı bulutlu bir hava etkili olacak. Cumartesi günü en yüksek sıcaklık 2 derece olurken, en düşük sıcaklık ise -7 derece ölçülecek.

Pazar günü sıcaklıkta artış bekleniyor. Yer yer parçalı bulutlu havanın hakim olacağı Bursa'da, gündüz sıcaklık 8 dereceye kadar çıkacak, gece saatlerinde ise sıcaklık -6 ya kadar düşecek.

DOĞU'DA KAR ETKİLİ

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Kıyı Ege, Çanakkale ve Manisa dışında kalan bütün bölgelerimizin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların genellikle karla karışık yağmur ve kar, Batı Akdeniz kıyıları, Doğu Akdeniz, Güneydoğu Anadolu'da yağmur ve sağanak şeklinde olması bekleniyor. Yağışların; Hatay ve Osmaniye çevreleri ile Adana'nın doğu kesimlerinde kuvvetli yağmur, Doğu Karadeniz, Sakarya, Düzce, Bolu, Zonguldak, Bartın, Karabük, Kastamonu, Ordu, Erzincan, Tunceli, Bingöl, Muş Bitlis, Hakkari, Van ve Şırnak çevrelerinde yoğun kar şeklinde olması bekleniyor. Rüzgarın; Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu ile Güneydoğu Anadolu'nun doğusunda güney ve güneybatı yönlerden fırtına (70-100 km/sa) şeklinde olması bekleniyor. İç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı görüleceği tahmin ediliyor. Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda çığ tehlikesi bulunmaktadır.

HAVA SICAKLIĞI: Ülke genelinde azalarak mevsim normallerinin altında seyredeceği tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle güney yönlerden Marmara ve Kuzey Ege ile zamanla yurdun batı kesimlerinde kuzey yönlerden orta kuvvette, Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu ile Güneydoğu Anadolu'nun doğusunda güney ve güneybatı yönlerden fırtına (70-100 km/sa) şeklinde esmesi bekleniyor.

UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; Hatay ve Osmaniye çevreleri ile Adana'nın doğu kesimlerinde kuvvetli (21-50 Kg/m2) olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

YOĞUN KAR YAĞIŞI UYARISI: Doğu Karadeniz, Sakarya, Düzce, Bolu, Zonguldak, Bartın, Karabük, Kastamonu, Ordu, Erzincan, Tunceli, Bingöl, Muş, Bitlis, Van, Hakkari ve Şırnak çevrelerinde yoğun kar (20 cm. üzeri) şeklinde olacağı tahmin edildiğinden meydana gelmesi muhtemel buzlanma, don olayı, tipi şeklinde kar yağışı ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklar ile çığ tehlikesine karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu, Güneydoğu Anadolu'nun doğusunda güney ve güneybatı yönlerden fırtına (70-100 km/sa) şeklinde esmesi beklendiğinden; çatı uçması, ağaç ve direk devrilmesi, soba ve baca gazı kaynaklı zehirlenmeler ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

ÇIĞ TEHLİKESİ UYARISI: Doğu Anadolu'nun doğusu ile Doğu Karadeniz'in yüksek kesimlerinin dik eğime sahip ve yüksek kar örtüsü olan yerlerinde çığ tehlikesi bulunduğundan dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.